POMOĆ ZA SREBRENICU: Srbija uložila šest miliona evra

S. M.

05. 05. 2019. u 18:52

ПОМОЋ ЗА СРЕБРЕНИЦУ: Србија уложила шест милиона евра

Opština Srebrenica - Foto TORS

Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice, o realizaciji projekata u toj opštini. Investicije značajne, jer su omogućile otvaranje više od 100 radnih mesta

OPŠTINA Srebrenica je rekorder u Republici Srpskoj po iznosu sredstava koje je prethodnih godina Srbija uložila za realizaciju projekata i saniranje opštinskog budžeta. Srbija je sa oko šest miliona evra pomogla da se u ovoj opštini realizuje niz projekata za bolji život građana, izjavio je načelnik te lokalne zajednice Mladen Grujičić.

Grujičić je precizirao da je u Srebrenici tim sredstvima finansirana izgradnja obdaništa po najsavremenijim standardima, koji je najmoderniji vrtić u Srpskoj i BiH.

- Tim novcem finansirana je i potpuna rekonstrukcija glavne saobraćajnice i ujedno i ulice kroz centar Srebrenice. U okviru tog projekta izgrađena je i kišna kanalizacija - rekao je Grujičić.

Pročitajte još: MEĐUNARODNA NAUČNA KONFERENCIJA: Zločin u Srebrenici osmislili stranci!

Grujičić je rekao da je sredstvima Srbije finansirana izgradnja proizvodne hale u Potočarima, u kojoj je zaposleno 30 radnika, i kupljene i sanirane hale bivšeg transportnog preduzeća u kojima će biti pokrenute neke proizvodne linije, koje će omogućiti otvaranje određenog broja radnih mesta.

Govoreći o pomoći Srbije Srebrenici, Grujičić je rekao da je, osim šest miliona evra od države Srbije, nekoliko privatnih firmi iz srpske matice investiralo i otvorilo proizvodne pogone u Srebrenici.

Načelnik Grujičić ističe da je to za Srebrenicu izuzetno značajno, jer je omogućilo otvaranje više od 100 radnih mesta, a očekuje se da će se taj broj povećavati i da će doći do otvaranja još nekih proizvodnih pogona investitora iz Srbije.

Grujičić je rekao da je opština Srebrenica usvojila Program kapitalnih projekata i da se za realizaciju nekih od njih nada pomoći iz Srbije.

- Vlada Srbije je odobrila 9,3 miliona evra za pomoć opštinama u RS i nadamo se da će deo tih sredstava dobiti i naša opština - rekao je Grujičić.

ULAGANjA U PUTEVE

IZ Vlade RS su saopštili ranije da su iz sredstava Socijalno-ekonomske komponente Razvojnog programa RS za projekte na području Srebrenice odobrena 43 miliona KM, a najznačajnija ulaganja u toj opštini su u izgradnju nove i modernizaciju postojeće putne infrastrukture, u koju je uloženo više od 40 miliona KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)