U Modriči 25. put izabrano najlepše vaskršnje jaje

Vid Blagojević

petak, 26. 04. 2019. u 16:28

У Moдричи 25. пут изaбрaнo нaјлeпшe вaскршњe jaje

Konukrencija je bila jaka / Foto: Vid Blagojević

U Modriči su uručene nagrade učenicima modričkih osnovnih škola i polaznika vrtića u okviru 25. manifestacije šaranja vaskršnjih jaja
MODRIČA - U Modriči su uručene nagrade učenicima modričkih osnovnih škola i polaznika vrtića u okviru 25. manifestacije šaranja vaskršnjih jaja.

Izbor najlepših vaskršnjih jaja nakon akcija provedene po školama obavio specijalani žiri u Srpskom kulturno centru. Žiri je imao težak posao da u konkurenciji 110 oslikanih i izšaranih vaskršnjih jaja izaber najbolje. Modrički osnovci dali su sve od sebe u borbi za naljepše vaskršnje jaje. Deca su i ove godine bila maštovita u farbanju jaja. Za najlepše ukršeno jaje proglašeno je ono koje je oslikao Miloš Mišić, učenik četvrtog razreda OŠ „Sveti Sava“.

- Radio sam u dekupaž tehnici ruže, cvetiće, zečeve, leptiriće. Ova nagrada mi mnogo znači jer ovako nešto još nisam doživeo. Pamtiću je do kraja života.- rekao je mali Miloš.

Među mališanima dečijeg obdaništa „Naša radost“ prvo mjesto pripalo je Nađi Ilić. Jeleni Stanković uručena je nagrada za najbolju ideju u farbanju vaskršnjih jaja. U konkurenciji šaranja jaja na taradicionalan način najlepše vaskršnje jaje bilo je Nikole Mandić, učenik četvrtog razreda iz OŠ „Sveti Sava“.

- Oslikao sam detelinu sa četiri, zatim sa tri i dva lista u boji sa čarapom preko jajeta. Pokšao sam voskom kako su to radile naše bake.Vosak me opržio pa sam odustao. Presrećan sam zbog nagrade. - ističe mali Nikola.

Svi nagrađeni radovi su izloženi u holu Srpkog kultnog centra gdje se mogo pogledati narednih deset dana. Kako je rečeno ova manifestacija biće nastavljena i narednih godinama kako bi se očuvala tradicija i običaji povodom najvećeg Hrišćanskog praznika Vaskrsa.

Najbolji Miloš Mišić sa najlepšim jajetom i sekom, mamom i tatom

Na ovogodišnji konkursu iz OŠ „Sveti Sava“ stigla su 62 eksponata, iz OŠ „Sutjeska“ 17, dok je iz dječijeg vrtića „Naša radost“ na takmičenju učestovalo 31 izšarano jaje.U okviru 25 tradicionalne manifestacije izbora najlepšeg Vaskršnjeg jajeta učenici OŠ„Sutjeska“ izveli su prigodan program koji je bio posvećen književnom delu Branka Ćopića.

Nikola Mandić sa nagradom

Svi nagrađeni na 25 konkursu za najlepše jaje


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije