Doboj: Poslao opomenu i za svoj dug!

Lj. ĐURIĆ

31. 07. 2017. u 14:25

Iz dobojske bolnice ljuti na bivšeg direktora Vladu Đurđevića: Zahteva da se plate računi prema njegovoj novoj ustanovi. Potpisao opomenu za dug bolnice nastao za vreme njegovog direktorovanja

Добој: Послао опомену и за свој дуг!

Vlado Đurđević, doskorašnji direktor bolnice / Foto Ljubinko Đurić

Dok se bore kako da deblokiraju račun Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" zbog višemilionskih dugova, koje je iza sebe ostavio doskorašnji direktor Vlado Đurđević nakon četvorogodišnjeg mandata i sa praznom kasom nakon privremenog rešenja problema sa "Vodovodom" traže način da isplate junsku platu za 730 zaposlenih, bivši direktor ih opominje za plaćanje duga koji bolnica ima prema njegovoj novoj ustanovi.

Đurđević je naime posle svog neuspelog direktorovanja i smene sredinom marta, kao prethodno i u "Dobojinvestu" iz kojeg je takođe otišao ostavivši ga u nezavidnoj situaciji, svoj novi rukovodni angažman pronašao u ranijem Higijenskom zavodu RS, a sada JZU Institut za javno zdravstvo RS.

Dolaskom na čelo te male ustanove, u kojoj je više od dve decenije uspešno vodio nekadašnji ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Marin Kvaternik, Đurđević nije čak ni kapiju promenio, jer se Institut zapravo nalazi u bolničkom krugu.

- Uputili smo vam poziv da u razumnom roku izmirite dugovanja od 67.000 maraka za usluge ili ih eventualno reprogramirate, ali niste odgovorili ni nakon 50 dana, pa vas molimo da ih izmirite u roku od osam dana - navedeno je u obaveštenju iz Instituta, koje je potpisao novi rukovodilac i doskorašnji direktor dobojske bolnice.

Uz napomenu da bi neizmirivanje dugovanja bolnici donelo dodatne, sudske i advokatske troškove koje ne žele, Đurđević je u pismu koje je potpisao i poslao bivšem kolektivu naglasio da ga smatraju i kao opomenu pred tužbu.

Đurđević se nije oglašavao povodom ljutnje njegovih doskorašnjih kolega zbog svog poteza i slanja opomene pred tužbu. Na telefon i upite medija ne odgovara, pa je bilo nemoguće dobiti i njegovu zvaničnu reakciju na ovaj slučaj.


PRETI LI BANKROT I INSTITUTU?

PRELAZAK Đurđevića u susednu zgradu iz upravne bolnice, nisu sa oduševljenjem dočekali u ustanovi koja vrši ispitivanje kvaliteta vode, hrane i druga ispitivanja, odnosno u Institutu. Pola u šali, ali i sa dozom ozbiljnosti, komentari zaposlenih bili su da bi Đurđevićev dolazak mogao dovesti i do njihovog "bankrota, pred kojim je praktično bolnica, na čijem je čelu bio".
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije