Srpski električni bicikl broj 1 u svetu

Marijana N. SPASENOV

07. 09. 2016. u 19:31

Српски електрични бицикл број 1 у свету

foto M. Nahmijas

Svetska medijska korporacija Bi-Bi-Si objavila listu najlepših dvotočkaša, a prvo mesto zauzeo beogradski "Archont"

SRPSKI električni bicikl beogradske kompanije Ono bikes, prema oceni Bi-Bi-Sija, najlepši je na svetu. Na listi najlepših bicikala u ovoj godini, koju je objavila ova svetska medijska korporacija, počasno prvo mesto zauzima beogradski Archont. To je prvi model srpskog proizvođača električnih bicikala Ono bikes, ručni rad i jedinstven u svetu po dizajnu i tehnologiji.

Ovo visoko svetsko priznanje stiglo je posle zapaženog nastupa firme Ono bikes na Pioneers festivalu u Beču, koji je podržala Privredna komora Srbije. Na ovom festivalu beogradski bicikl je privukao pažnju velikog broja posetilaca i investitora, a upravo ga je to lansiralo u vrh Bi-Bi-Sijeve liste.

- Ovo je za nas do sada najprijatnije iznenađenje, najznačajnije priznanje i veliki podsticaj za dalji razvoj - rekao je Marko Šćepanović, jedan od osnivača i izvršni direktor kompanije Ono bikes. - Naši novi modeli biće još kvalitetniji, brži, udobniji i atraktivniji.

Po rečima Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije, izuzetnost srpskog električnog bicikla prepoznao je i "Gardijan" i uvrstio ga je među pet najboljih stvari budućnosti, a sada i Bi-Bi-Si proglasivši ga najlepšim na svetu.

- Uveren sam da će njegovu vrednost prepoznati i investitori i kupci, i da će to biti sledeća dobra vest koja će nam stići iz sveta - kaže Čadež.

Kako ističe Čadež, inovativne kompanije poput Ono bikes uvek će imati podršku Privredne komore Srbije, jer se upravo uspešne priče najbolji podsticaj i ohrabrenje za nove preduzetničke inicijative.

MADE IN SERBIA

PLAN kompanije Ono bikes je da razviju proizvodnju elektromotora koji pokreće bicikle kako bi proizvod sto odsto bio made in Serbia i da dugoročno, tehnologiju koju unapređuje implementira i u druga električna vozila.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Predrag

07.09.2016. 19:51

"najlepši bicikli je na svetu"... To bih ja shvatio kao BBC-ijevu uvredu... Dali je taj bicikl funkcijonalan ili je po kvaliteti kao i "UNIS" iz Sarajeva?

Killer

07.09.2016. 20:14

Čuj električni bicikl?!Pa valjda treba da mršamo i budemo u formi , a ne debeli i tromi...

MarkoBgd

07.09.2016. 20:51

@sas - I da je tako, opet svaka čast. Daj im šta hoće da kupe i donesi pare u Srbiju. Patriotsko delo

Цврчак

07.09.2016. 21:01

Свака част! Увек са поносом кажем да смо стварно јединствени...Браво Срби!!!

Miloje

08.09.2016. 01:15

Bilo bi lepo da je u članku BBC-ija navedeno da bicikl ima ikkave veze sa Beogradom i Srbijom. A još lepše bi bilo da su to barem na sajtu proizvođača pomenuli!