Kraj sveta počinje u - Siriji!?

Dragoslav Marković / Treće oko

30. 09. 2013. u 12:10

Bugarska proročica Vanga pred smrt 1996. prorekla da će „kraj sveta” započeti u Siriji. Dvosmisleno je rekla i da će planeta opstati, ali će EU propasti, Rusija postati „oreol nad planetom”

Čudnovata i, dan-danas zagonetna bugarska proročica Vanga prorekla je pred samu smrt 1996. da će kraj Sveta - „za nekoliko godina” započeti u Siriji! Naravno, ostalo je nejasno šta je ona podrazumevala pod „krajem sveta”. Rekla je, u nepoznatom i tek ovih dana objavljenom proročanstvu, da će 2012. godina biti godina globalnih promena na Planeti, a da će na kraju toga biti - Sirija. Drugim rečima, rekla je, kineska horoskopska godina Zmaja 2012, biće početak kraja Planete...Ali kakvog početka?

Ona je te, sada već daleke 1996, prorekla da će „Sirija biti u centru događaja koji će čovečanstvu doneti svetsku krizu neviđenih razmera i globalne promene”. Vanga je tada rekla da će „vlast Sirije pasti”, a dalje...?

Vanga je, uprkos na prvi pogled apokaliptičnim predskazanjima naše budućnosti, ostavila i tračak „svetlosti”:

- Ipak, doći će vreme spokojstva u drevnim učenjima. Pitaju me da li će to vreme uskoro doći? Još ne. Ali, Sirija će se stropoštati pred nogama pobednika, ali pobednik, pokazaće se, neće biti onaj za koga svi misle da će biti, rekla je kratko pre smrti avgusta 1996.

POSLEDNJI DAN ILI... Vanga je „kraj Sveta” predvidela, za utehu, ipak, kao - početak novog: -Doći će dan kada će laž isčeznuti sa lica Zemlje. Neće biti nasilja i krađa. Prestaće ratovi, a oni koji ostanu u životu shvatiće njegovu vrednost i čuvaće ga kao „zenicu oka”. Zemlja će ući u novo razdoblje koje ja zovem - vreme dobročinitelja. To vreme ne zavisi od nas - ono će nastupiti hteli mi to ili ne. Novo vreme će zahtevati potpuno drugačija mišljenja i shvatanja, saznanja, potpuno drugačije, kvalitetno, ljude koji neće narušavati harmoniju Kosmosa..., rekla jer pred smrt Vanga.

Ona je tokom tog svog predskazanja, kažu, predvidela nelepu sudbinu Evrope:

Evropa nikako ne može da se podmladi!” Drugim rečima, predvidela je ni malo ružičastu budućnost EU, drugim rečima- propast.

Istom prilikom, tokom jednog od poslednjih obraćanja svojim bližnjim, Vanga je progovorila u nastavku i o proročanstvima o budućnosti Sveta, pre svega gledano kroz sudbinu i ponašanje SAD, pa i njenog budućeg predsednika. Njena proročanstva su izrečena upravo u vreme kada je u političkom usponu bio sadašnji predsednik SAD - Barak Obama, koga je ona očigledno „videla” kao budućeg šefa države! Kratko je rekla:

-Amerika će izabrati predsednika, ali će ubrzo shvatiti da je strah gori od ljubavi, kratko i, ipak nedovoljno jasno, je rekla Vanga.

A Obama je počeo prvi mandat kao predsednik tek 2009.

Vanga je tom prilikom, u isprekidanim rečenicama o predviđanjima sudbine Sveta, rekla ponešto i o Rusiji koju je oduvek smatrala, najjednostavnije rečeno, „vodećom snagom Planete”...

Sve će se istopiti kao led, jedina će nedirnuta ostati slava Rusije. Ona će ponovo postati velika imperija, pre svega imperija duha. Rusija će se izdići kao oreol nad Zemljom”.

Vanga je u tom, jednom od poslednjih trenutaka na ovom svetu, rekla i da će „uskoro u dušama ljudi nastupiti promene i da će Čovečanstvo tada ući u novu eru”...Upravo taj „prelaz”, rekla je, označiće i početak - kraja sveta.

Vanga je, ipak, ostavila i „otškrinut prozor” Čovečanstvu za njegov opstanak...

DREVNI PRAVOSLAVNI PROROCI I VANGA

Neverovatno je da se proročanstva Vange, posebno o Siriji i Rusiji naših dana, podudaraju sa proročanstvima ruskih „svetih otaca” još iz srednjeg veka! Tako je Teofan Poltavski, ostalo je zapisano, rekao još u 14. veku da će se dogoditi (ne govoreći, naravcno, kada) „što niko ne očekuje: Rusija će vaskrsnuti iz mrtvih i sav Svet će biti zadivljen”. Teofan dodaje: „pravoslavlje u Rusiji će se ponovo roditi i biti slavljeno”. Međutim, kaže on, pravoslavlja kao što je nekada bilo neće više biti - sam Bog će postaviti na presto moćnog Cara...!

A jedan od najpoštovanijih ruskih svetitelja svih vremena, Serafim Sarovski nam je, pored mnoštva proročanstava, poslao poruku koja može da se protumači kao direktno predviđanje budućih događaja oko današnje Sirije. Njegove reči da će „Gospod Bog doneti spas ne samo Rusiji, već i Svetu u vremenu antihrista , stručnjaci upoređuju i gotovo izjednačavaju sa Vanginim proročanstvom da će „zavladati učenje Belog bratstva” ili, u nekim drugim proročanstvima, „Ognjene Biblije”. Odnosno njenim rečima o ovim našim danima i krize oko Sirije.

Mnogi stručnjaci smatraju da su „poruke” ruskih srednjovekovnih svetitelja i Vange veoma „kompatibilni” - vode ka samim izvorima naših saznanja i potvrđuju mitove o Arijevcima!


PREUZETO IZ ČASOPISA „TREĆE OKO”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (52)

Anja Zak

30.09.2013. 13:30

@Djast du it - Mozda, a mozda i nije. Mnogo je toga neotkrivenog izmedju neba i zamlje, mnogo je toga neotkrivenog u ljudskoj svesti i dusi! Na kraju, ako dozivimo-videcemo, ne sudi unapred, ako smes zaroni u sopstvenu dusu!

MatijaBG LDP/DS

30.09.2013. 12:25

Hhhahahahaahhahahahhahaha....sad ce srpske desnicarske organizacije nositi slavno ime "BAba Vange"....ni manje ni vise ,baba Vanga je zadnja sansa da se EU raspadne:)

Ruben Lonuestro

30.09.2013. 12:48

@MatijaBG LDP/DS - Eu Rajh netreba Vangino predvidjanje da se raspadne ; raspasce se sam od germanske arogantnosti i sebicnosti ; od masovne korupcije njegovih institucija ; od neshvatljivog i nepremostivog rascepa izmedju plebeje i korumpirane i nekompetentne politicke elite itd. itd.

Kalimero

30.09.2013. 12:52

@MatijaBG LDP/DS - Dragi Matija, pa ti nisi više samo LDP? Sad imaš i DS u nastavku? :)))

MatijaBG LDP/DS

30.09.2013. 13:46

@MatijaBG LDP/DS - Sve ce se zavrsiti sa jos jednim nastavkom za 4 god,SNS:)Slusajte mene,Vanga je mala beba u odnosu na moja prorocanstva,a moje prorocanstvo kaze Srbija clanica EU i NATO pakta!

zoks

30.09.2013. 14:10

@MatijaBG LDP/DS - Kalimero@ Sve ce on da bude,samo neka je korito iz kojeg kusa barem do pola puno!

Ludi Milojko

30.09.2013. 12:32

Nostradamus je isto prorekao puno ali se malo toga ostvarilo. A on je u istoriskoj perspektivi mnogo cuveniji od ( Vagne )

neko

30.09.2013. 14:42

@Ludi Milojko - Zao mi je milojko,ali nista se nije ostvarilo sto je Nostradamus predvidio.

Ludi Milojko

30.09.2013. 15:08

@Ludi Milojko - Citaj malo o Nostradamusu, mozda ces promeniti misljenje? sve u svemu on je licnost i filozif za koga je celi svet cuo, a ovu babu Vagnu sigurno Patrijarh izvukao iz rukava, i odma senzacionalna novost Srbije. Sta da se radi u ovoj mracnoj situaciji u kojoj se nalazimo trebaju nam bajke za smirenje mentalne napetosti.

zoks

30.09.2013. 15:54

@Ludi Milojko - Milojko@ Mentalno su napeti oni koji ne veruju u ono sto je Gospod preko Isusa porucio ljudskom rodu! A oni koji veruju u poruku od Boga ljudskom rodu su veruj maksimalno mirni! Uravo zato sto znamo da je Bog porucio coveku da "covek ne moze vladati nad covekom,a da to nije na njegovu stetu"!Kad tad ces i ti kao i mnogi shvatiti da ljudski rod ne moze da zivi bez uputstava od Svemoguceg Boga!

zoks

30.09.2013. 12:45

Propast sveta je poceo ubistvom Isusa Hristosa,koji je rekao coveku da ne veruje"vangama i nostradamusima" jer posle Njega,Isusa,nema nikoga u koga covek treba da veruje! A dragi Bog je porucio coveku "mozes kako hoces,ali neces dokle hoces"!

MatijaBG LDP/DS

30.09.2013. 12:47

Na trenutak sam pomislio da sam slucajno zakacio pogresan prozorcic i otvorio Kurir umesto Novosti!Uskoro otvaram kladionicu kojoj cu nadenuti ime Baba Vanga!Posto se najavljuje kanonizacija Vange,vreme je da ona postane temeljni deo nasih zivota,a posebno bi se minsitarstvo spoljnih poslova moralo usmeravati po prorocanstvima B.Vange.Vanga mora postati i temeljni poglavak srpskog ustava.Menjajmo ustav,Vangizujmo ga!Samo pazimo da slova g,n i i pravilno rasporedimo!

Miladin

30.09.2013. 12:52

Mogu da se kladim da Vanga nije imala pojma i da Sirija uopste postoji. A Vecernje novosti sam smatrao ozbiljnijim novinama da bi prenosile ovakve praznoverice iz Treceg oka. Nemojte potcenjivati svoje citaoce. Kakva Rusija oreol nad planetom?!

goran

01.10.2013. 00:43

@Miladin - Pa Trece oko je izdanje Novosti, moraju da ih reklamiraju, pao im tiraz. Baba Vanga je kao nasi meteorolozi, ni ono sto je proslo nije mogla da pogodi ali je nekome odgovaralo da zamlacuje narod glupostima. A Rusija ce postati oreol nad planetom ali koliko ja znam oreol se podigne i posle nuklearne eksplozije u vidu pecurke...

Apokalipsa

30.09.2013. 13:46

Nazalost, istina je...Kometa Ison ce krajem godine proci blizu Zemlje, uzrokovace katastrofalne zemljotrese I poplave biblijskih razmera...Jeste primeteli kako sve vise ima zemljotresa u poslednje vreme? To je zbog toga. Ako ne verujete idite na sajt NASE I informisite se o kometi Ison.

Smaranje

30.09.2013. 15:02

@Apokalipsa - Naspram mase Meseca,masa bilo koje poznate komete sa "nazivom" je ravna "nuli"-tj. uticaj gravitacije je ravan nuli. Nije isto da nešto udari i da proleti pored,a za ovu kometu nisam ni čuo.Drugo,lava postoji-znaš-kreću se tektonske ploče-pa eto i zemljotresa,kao i globalno zagrevanje planete zahvaljujući gluposti čoveka koji više voli zelene šuške neko da čuva ozonski omotač.Ostavi se prorokovanja ,nego lepo uzmi knjigu i nauči nešto...

Smaranje

30.09.2013. 15:07

Kakve su vesti u zadnje dve nedelje u Novostima-samo sam čekao kad će ovako nešto da izađe.Pukli ste skroz naskroz-a šteta što puno nepismenih smatra vas kao najtiražniji list -potpuno verdostojnim.Menjajte uređivačku politiku pod hitno!

Ratko

30.09.2013. 17:06

@Smaranje - Meni je neobjasnjivo, otkud ti ovde medju nepismenim? Ako neznas nista drugo da napises, trazi svoje drustvo negde na drugom mestu, nemoj da smaras. Mozes da ides na Blic, tamo su oni koji mrze sebe do podne a od podne citav svet.

Snouden

30.09.2013. 15:07

Kada je Vanga rekla da ce se "Kursk krajem veka naci pod vodom i citav svet ce plakati za njim", niko nije mogao da shvati smisao tih reci dok se nije dogodilo ono sto se dogodilo.

Zoran

30.09.2013. 15:27

Mene zanima zašto su Novosti uporne u tome da dozvole pisanje komentara od strane čoveka koji ima nekakav nadimak vezan za dve stranke, a koji očigledno ima ozbiljnih psihičkih problema?

macak

30.09.2013. 15:29

Jao ova baba Vanga nema sta nije videla. Sve je videla baba Vanga u svojim trosmislenim vizijama, a kada naidjemo na nesto sto Baba nije pokrila onda se presaltujemo na Nostradamusa i drugare, pa kad vetar dune na drugu stranu vratimo se ponovo baba Vangi i tako u krug.

ok

30.09.2013. 16:03

@macak - ok. pre jedno dve godine gledam na TV neku bugarsku prorocicu. pitaju je tad izmedju ostalog ko ce doci na vlast u srbiji. smeje se kazen nece da kaze. ali ipak rece ovo Dacic je postati predesdnik vlade i imace bolju poziciju nego ikad pre ali to ce mu i biti kraj. Evo prvi deo se obistinio. A kako stvari sada stoje i drugi ce. Ne kazem da verujem u prorocanstva ali sigurno da mi ljudi ne znamo sve. pa nauka nam je jos u povoju postoji svega par stotina godina.

sas

30.09.2013. 15:55

nije u pitanju baba prorocnica No svaki malo ucen covek moze da vidi Relativnu buducnost. Savremeni i civilizovani svet ne dozvoljava prorocanstva. PS: ali Masoni Zidari su najbolji proroci. Samo ne objavljuju svoja prorocanstva No oOstvaruju!

sas

30.09.2013. 15:58

ps. babe gatare su isto davno objavile dolazak coveka sa velikom Mrljom (ili kako se kaze) na glavi 'Gorbacova. Pad Varsavskog pakta;(sssr -a;)

vuk-maniti

30.09.2013. 18:14

Trudim se da se drzim nauke do poslednjeg atoma snage ?! Ali sam susreo ljude koji su me i na mom slucaju i na primjeru meni veoma bliskih ljudi zabezeknuli ?!!! Rekli su za stvari koje ce se dogoditi, a nijesu mogli nikako uticati na njihov tok i dogodile su se !!!? Postoji nesto ....

momcilo

30.09.2013. 18:24

sta je ovo "Slepo Oko Novosti" ja sam pronasao dosada najnovije I najnepoznatije vangino prorocanstvo,u prorocanstvu kaze da ce neki srpski knez nikola tomic da organizuje 2014 starogrcki bal , da ce neka pevacica beca da ima concert u nekom serpskom gradu New Now u novembru 2013 , da ce se u nekakvom zaseoku kantari pojaviti nista drugo do drekavci, koji ce okupirati citav zaseok, da ce pevacica tonchica sa cetinja isamarati momka, da ce rat u siriji spreciti nekakav pocasni tadija

Gligo

30.09.2013. 18:36

Kraj sveta pocinje onoga dana kad vam smrt pokuca na vrata duse I toga casa Gospod ce traziti Od nas kako smo proveli zivot A sto se tice današnjih proroka I prorocica ( vukova koji dolaze u fodjelu ovćijem a unutra su puni smrada i prljavstine) samo sujeverni veruju. Kao sto mnoge sekte prorokuju o kraju sveta porodi aspidini. +++

Prombo s Zelengore

30.09.2013. 18:40

Meni nije jasno zasto niste na pocetak clanka umesto na kraj stavili ovo " Preuzeto iz casopisa " Trece oko"", pa da ne gubim dragoceno vreme na citanje? Vida jela, zelen bor, cekam hitan odgovor!

Muad

30.09.2013. 19:07

Nije valjda da jos pisete sta je tamo neka baba Vanga prognozirala. Bas nemate druga posla vec da pisete sta babe gatare sanjaju. Al' ste vi dokoni.

LaraNS

30.09.2013. 19:35

Postovana redakcijo, molim vas da u buduce na sam pocetak teksta stavite naznaku da je preuzet iz casopisa "Trece oko", ako se to casopisom sme i nazvati... Ne znam odakle vam tolika navala preuzetih tekstova, ali sacuvajte kredibilitet, smanjite broj ovavih tekstova i stavite naznaku na pocetak, da se ne zamarao otvaranjem strane! Hvala i molim da objavite moj komentar, sigurna sam da ima ljudi koji se slazu samnom!

Oftalmolog

30.09.2013. 20:54

@LaraNS - Pise ti odmah ispod naslova, gde se navodi autor i datum objavljivanja teksta. Ako i dalje ne vidis zakazi pregled kod mene.

Branko

30.09.2013. 19:49

Budalašenje. Ponestalo serija iz Meksika, Venecuele, Filipina, idemo na Siriju, njene TV vrednosti, blago nama, blago vama.

Grunf

30.09.2013. 21:41

Crno-bijeli televizori, rijetki nocni tramvaji, moja bijela djevojka, uvozni i ekskluzivni programi... Mama, tata, pas i kravata... I baba Vanga hahaha ;o) ...

Baba Vanga

30.09.2013. 23:22

@Grunf - Predvidjam da ce nesto puci u tvojoj maloj radionici u "Cvecari". Pozdravlja te Jeremija.

Zoran1

01.10.2013. 06:25

Interesanto je da medije sirom sveta promociraju baba Vange, astrologiju, numerologiju i sve druge antihriscanske vere dok negiraju Boga i Hriscanstvo.

Niko i Nista

05.10.2013. 17:00

Vec smo na nekim drugim sajtovima raspravljali o baba Vangi. Tamo smo utvrdili da su joj se cesto pojavljivali duhovi koji bi je obuzimali, a potom je ona pricala drugim glasom. Zatim, nakon toga, ona bi dugo vremena bila utucena i lose bi se osecala. Takodje, ti duhovi su dolazili kad su oni hteli, i obuzimali je i protiv njene volje. Sem toga, ostvareno je izmedju 56 i 80 % njenih prorocanstava(zavisi od tumacenja). Ako je bila pravi Bozji prorok, zasto je gresila? A ako nije, kako je ...

nije sve u parama, nesto je i u zlatu

23.09.2015. 12:41

@Niko i Nista - evo tek sad sam procitao ovaj clanak i komentere, pa da ti odgovorim zasto je grijesila (ne kazem kao ti da je bozji prorok). za isusa tvrde da je dosao i da je raspet radi oprosta grijeha svih ljudi, pa ako je tako, zasto su ljudi ostali gresnici ko i prije?!

Niko i Nista

05.10.2013. 17:07

...onda ishta pogadjala? Ipak, to ne moze biti slucajnost, nije to da ili ne, pa pogadjamo, i mozda pogodimo, ovo je nesto sto ne bi obicnom coveku palo na pamet.Na osnovu svega ovoga, zakljucuje se da taj dar baba Vangi nije od Boga, vec od sotone. A sem toga, njeno pominjanje da će „zavladati učenje Belog bratstva”, aludira na masone, koji su i poznati po antihriscanskom ucenju i propagiranju nemorala u svrhu totalne kontrole planete i svih ljudi, koji vise ni ne misle svojom glavom