Brnabić razgovarala sa Fajon i Bilčikom

Tanjug

22. 05. 2020. u 16:31

Брнабић разговарала са Фајон и Билчиком

Foto Tanjug

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsedavajućom Delegacije EP za Srbiju Tanjom Fajon i izvestiocem EP za Srbiju Vladimirom Bilčikom, kao i sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsedavajućom Delegacije EP za Srbiju Tanjom Fajon i izvestiocem EP za Srbiju Vladimirom Bilčikom, kao i sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem.


Tema sastanka, između ostalog, bili su i predstojeći parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji, zakazani za 21. jun, kao i interparlamentarni dijalog.


Brnabić je rekla da je Vlada Srbije opredeljena za nastavak otvorenog i konstruktivnog dijaloga sa evroparlamentarcima, sa željom i namerom da u potpunosti budu ispunjeni svi uslovi za održavanje fer i demokratskih izbora.


Premijerka je upoznala evroparlamentarce sa aktuelnom situacijom u Srbiji u vezi sa pandemijom kovid-19, kao i sa merama Vlade Srbije u suzbijanju ove bolesti.


Takođe, razgovarali su o aktuelnim političkim temama.


Brnabić je ponovila da evropske integracije ostaju strateški cilj i kujčni spoljnopolitički prioritet Srbije, saopštila je Vlada Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije