Vučić se sastao sa Dodikom: Srbija pomaže Republici Srpskoj u lekovima, zaštitnoj opremi i važnim kliničkim mašinama (FOTO)

Tanjug

23. 03. 2020. u 13:01

Вучић се састао са Додиком: Србија помаже Републици Српској у лековима, заштитној опреми и важним клиничким машинама (ФОТО)

Foto: Instagram buducnostsrbijeav

Predsednik Aleksandar Vučih sastao se danas sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom
BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučih sastao se danas sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom sa kojim će razgovarati o pomoći Srbije Republici Srpskoj u materijalima i opremi za borbu protiv virusa korona.

Vučić i Dodik su se sastali u vili Bokeljka u Beogradu, a u skladu sa merama zaštite od virusa, pri susretu su se pozdravili laktovima i obojica, kao i njihovi saradnici, nose maske.

"Srbija pomaže Republici Srpskoj u lekovima, zaštitnoj opremi i životno važnim kliničkim mašinama. Podršku u hrani, ali i svim drugim materijalima pružićemo i Bosni i Hercegovini u celini", piše na Instagram profilu predsednika Srbije "buducnostsrbijeav".

Dodik je ranije rekao da je predsednik Srbije ranije najavio da će deo paketa pomoći iz Kine preusmeriti u BiH.

On je za Alternativnu TV u subotu rekao da u Srbiju putuje, jer su BiH potrebni respiratori, maske, rukavice, kombinezoni za zdravstvene radnike, iako ih trenutno ima dovoljno.
"Moramo ojačati regionalne bolnice respiratorima i službu za testiranje da bi se centri otvarali i u Bijeljini, Doboju, Foči, Istočnom Sarajevu, jer se trenutno testira samo u Banjaluci", rekao je Dodik.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Ceda

23.03.2020. 13:39

I RS je primenila sve neophodne mere kako bi sprecila veca okupljanja gradjana u borbi protiv korona virusa, ali joj je svakako neophodna dodatna pomoc u opremi i matrijalima, koju ce joj dati Srbija, iako i ona dobija tu istu pomoc od Kine.

Gogo

23.03.2020. 13:53

Vidi Mila sto mi maznuo moju limarsku masku, trazim je u radioni i nema mi je kad ono kod Mileta! Mile lop. ve vrati masku

simeon

23.03.2020. 14:19

Naravno: deo politike vlade Srbija je da brani i cuva interese svih srba, ma gde bili. I za efikasnije borbe protiv ovog zla, treba dobra saradnja i solidarnost svih u regionu; a narocito RS: mnogo nasih imaju rodbinu u RS.

master

23.03.2020. 16:18

Nama govore da nam maske ne trebaju a oni ih nose i ne pridrzavaju se propisanog razmaka.

Istočna RS

24.03.2020. 03:59

"Морамо ојачати регионалне болнице респираторима и службу за тестирање да би се центри отварали и у Бијељини, Добоју, Фочи, Источном Сарајеву, јер се тренутно тестира само у Бањалуци", рекао је Додик. Šta reći na ovo, a ostati pristojan i priseban.