Reakcije na skandaloznu izjavu ministra odbrane Crne Gore: Vučić poručio da napadi na Srbiju traju 30 godina; Vulin: Tresla se gora rodio se štrumf

V. N.

09. 02. 2020. u 20:44

Mi treba da pokažemo da smo drugačiji od njih, da ne reagujemo loše i neprimereno, rekao je Vučić

Реакције на скандалозну изјаву министра одбране Црне Горе: Вучић поручио да напади на Србију трају 30 гoдина; Вулин: Тресла се гора родио се штрумф

NOVE skandalozne poruke iz Crne Gore! Ministar odbrane Predrag Bošković optužio je Srbiju da u "nezapamćenoj, veoma intenzivnoj kampanji napada na Crnu Goru", ustvrdivši da je sa svih nivoa podržana radikalnim elementima na političkoj i verskoj sceni države pod Lovćenom. Zato je, kako je otkrio, Crna Gora zatražila stručnu, tj. ekspertsku podršku

NATO?!

- Od eksperata iz NATO zemalja, koji su upoznati sa dešavanjima u Crnoj Gori, kao i sa veoma intenzivnom kampanjom dezinformisanja koja se vodi protiv naše države, dobili smo korisne savete i smernice koji će nam pomoći u daljem jačanju institucionalnih kapaciteta za suočavanje sa hibridnim pretnjama - rekao je Bošković podgoričkoj "Pobjedi". - Eksperti su pozitivno ocenili proaktivan pristup koji crnogorska vlada ima prema ovom pitanju.

Bošković je poručio da Vlada u Podgorici neće, kako je rekao, tolerisati "eskalaciju protesta i bilo koju vrstu sukoba", naglasivši da su "eksperti Alijanse preneli da Crna Gora kao punopravna i ravnopravna članica NATO, u svakom trenutku može računati na podršku zemalja članica".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odbacio optužbe iz Crne Gore, a reagujući na Boškovićevu izjavu, zapitao je "da li je to onaj koji šalje predstavnika na proslavu 'Oluje' u Hrvatskoj". Ukazao je i da stavovi koje je Bošković izneo "nisu ništa novo i da takve priče slušamo 30 godina". Vučić je upitao i da li se neko seća odakle su organizovani napadi na vlast u Srbiji u vreme Miloševića, Tadića, Koštunice, pa čak i Đinđića, te ko je to iz Srbije, na primer, napadao vlast u Crnoj Gori.

- Nije niko, ali, to im valjda odgovara. Mi treba da pokažemo da smo drugačiji od njih, da ne reagujemo loše i neprimereno. Očekujem da će razlike, kakve vidimo u Crnoj Gori u odnosu na nas, u budućnosti nestati. Mi treba svi da živimo i imamo jednake uslove i pravila za sve, i Crnogorce i Srbe, i da pokažemo razliku između nas i njih, i da se tom razlikom ponosimo - rekao je Vučić novinarima u Beogradu, naglasivši i da je zamolio ministra Zlatibora Lončara da se izvini zbog nedavne izjave o Crnogorcima u srpskom zdravstvu.

PROČITAJTE JOŠ:
Ustao sever i jug Crne Gore: Preko 30.000 vernika u Nikšiću, 20.000 Bjelopoljaca, primorci ne mogu da priđu manastiru Podlastva, Beranci predvode (FOTO+VIDEO)


Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da se "iz plime reči i oseke dokaza" u odgovoru ministra odbrane Crne Gore, vidi da nema ni najmanje sumnje da Srbija niti pokreće niti je pokretala ni jednu jedinu aktivnost koja bi mogla da se tumači kao hibridna pretnja prema Crnoj Gori.

- Pročitali smo da je ime Srbije samo po sebi pretnja, a prirodna vezanost Srba u Crnoj Gori za Srbiju razlog da se poziva na NATO povelju - saopštio je Vulin.

U odgovoru crnogorskom ministru istakao je i da, osim imena Srbije nije bilo drugih bitnih razloga da se traži pomoć moćnih saveznika u odbrani Crne Gore.

- Tresla se gora rodio se štrumf. I nadalje hibridi semenskog kukuruza ostaju jedina hibridna pretnja koja u Crnu Goru stigne iz Srbije - rekao je Vulin.

Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta, kaže za "Novosti" da se čitava Crna Gora smeje "kada tragikomični Predrag Bošković pokušava da glumi neki autoritet i preti Srbiji, SPC i pravoslavnim vernicima".


NEĆE NAM ZAPUŠITI USTA

PREDSEDNIK Vučić istakao je da Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom:

Ali, nećete nam zapušiti usta i reći da nemamo pravo da pitamo za položaj srpskog naroda, i naših svetinja u toj zemlji - poručio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

e

09.02.2020. 22:06

moze da opastane na vlasti samo pravljenjem kriza i ratova, laganjem i pljackom, drugi nacin ne postoji, trebace deset godina da se pocisti djubre iza njega

Jana

09.02.2020. 22:32

Narod samo brani svoju veru i svetinju, to ke jedini cilj Litija i to svima neka bude jasno.

Maja

09.02.2020. 22:34

Sramota je sto vlast u Crnoj Gori umesto da se bori za mir i bolji zivot svih onih koji zive u njoj, a ima ih mnogo nacionalnosti , zeli da drzavu uvuce u rat , razaranje i razmirice.

Uroš

09.02.2020. 22:36

Kako će samo da tresnu na vlastite guzice ovi crnogorski vlastodršci kada ih narod potera.

ne menja to ništa

10.02.2020. 00:20

@Uroš - I šta to menja. Većina je za nezavisnost cg a vole samo naše pasoše, fakultete i da žive u Beograd.

Jokalica

09.02.2020. 22:48

Ovako pokušavaju da nas isprovociraju i da nas na taj način optuže kao glavne izazivača problema koji se dešavaju u Crnoj Gori.

Darko

09.02.2020. 23:01

Bore se Crnogorci na sve načine da dokažu kako nemaju veze sa Srbijom, jako im teško pada to što su i oni Srbi.

Lejla

09.02.2020. 23:45

Ministru Loncaru ne prilici ovakva izjava i trebalo bi sto pre da se izvini,ali nista nije toliko katastrofalno koliko mediji pokusavaju da nafiluju.

Bilja

09.02.2020. 23:45

Srbija zeli dobre odnose sa svim zemljama. Crna Gora je nasa zemlja, nasi ljudi, necemo dozvoliti da se nama manipulise.

dragan

10.02.2020. 19:02

@Bilja - Kakvi idioti pa oni se mesali 2006 godine u Srbiju priznali nepostojecu drzavu na teritoriji Srbije

mica radic

10.02.2020. 09:35

a onda nam i Canak objasni kao ovo ono u ime nato-a , i to onda nije hibridni rat !!?

Idi begaj

10.02.2020. 12:51

Svi sada krivi samo Crnogorci nisu .Niko ih nije Dirao ni rec rekao dok Milo nije piceo Sa njegovom meznjom I Uvodjenim glupim zakonom.

Patak Dača

10.02.2020. 17:32

Dokle će Srbija biti,, dežurni krivac" za sve u okruženju koji imaju unutrašnji problem...Nekrivite komšiju zbog svoje slabosti i nesposobnosti(naravoučenije).