Susret sa Merkelovom: Veliko interesovanje za tehnološki napredak Srbije

D. R. Đ.

23. 01. 2020. u 19:37

Сусрет са Меркеловом: Велико интересовање за технолошки напредак Србије

Foto Vlada Srbije

Premijerka imala niz razgovora na svetskom forumu u Davosu

SRBIJA je na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu prepoznata kao zemlja koja gleda u budućnost, politički, ekonomski i na svaki drugi način - poručila je premijerka Ana Brnabić, koja je u učestvovala na dva foruma, a na marginama skupa imala niz sastanaka sa političkim i ekonomskim zvaničnicima.

Ona se u Davosu srela i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, posle čega je na zvaničnom instagram-nalogu objavila:

- Uvek je čast i zadovoljstvo susresti se sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel.

Predsednica Vlade razgovarala je i sa predsednikom Kolumbije Ivanom Dukeom o bilateralnim odnosima dveju zemalja, a sastala i sa predsednikom kompanije "Visa" Rajanom Mekajnernijem i sa Džaredom Koenom, izvršnim direktorom Google Jigsaw.

Brnabićeva je istakla da je na panelu, koji je bio neformalni sastanak lidera na temu tehnološke revolucije, velika pažnja posvećena Srbiji i činjenici da je Svetski ekonomski forum odlučio da upravo u našoj zemlji otvori prvi regionalni centar na svetu za četvrtu industrijsku revoluciju:

- Svi žele da čuju šta je Srbija sve uradili u poslednje tri-četiri godine u tehnološkom napretku, digitalizaciji, e-upravi. Posebno mi je drago, i to treba da služi na čast svim građanima, što je Srbija prepoznata kao zemlja koja je hrabro krenula u digitalizaciju.

Drugi panel, kako je prenela, odnosio se na inovacije i oblast zaštite životne sredine. Tu je, kaže, imala priliku da se upozna sa značajnim ljudima, ali i da im uputi poziv da dođu i da pomognu da i mi efikasnije nastavimo da rešavamo problem zaštite životne sredine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije