Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je danas u Davosu, pred ceremoniju zvaničnog otvaranja Svetskog ekonomskog foruma, razgovore sa brojnim zvaničnicima, među kojima su šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i predsednik Svetskog ekonomskog foruma Berge Brende.

Vučić je na instagram nalogu "budućnostsrbijeav", uz fotografije svojih susreta sa stranim zvančnicima istakao da je za Srbiju veoma važno da bude prisutna u Davosu i da bude dobro predstavljena.

"Ovde u Davosu imamo priliku da govorimo o našem investicionom ambijentu, o rezultatima koje smo postigli, o jednoj od najviših stopa rasta u celoj Evropi i da pozovemo privrednike da investiraju u Srbiju, da popravimo standard i kvalitet života naših gradana i da vidimo šta su sledeći potezi koje moramo da uradimo", navodi se uz fotografiju Vučića sa Fon der Lajen.

Pored fotografije sa Brendeom, Vučić je napisao: "Prijateljski razgovori pred otvaranje Svetskog ekonomskog foruma".

Predsednik Srbije se na Instagramu zahvalio osnivaču i izvršnom predsedniku Svetskog ekonomskog foruma Klausu Švabu na podršci i redovnim pozivima za učešće na tom skupu.

"Hvala na podršci i redovnim pozivima za učešće na Svetskom ekonomskom forumu", stoji pored fotografije Vučića sa Švabom.

Foto Instagram buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije je u postu pored fotografije sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom napisao da je Svetski ekonomski forum u Davosu odlično mesto gde za kratko vreme može mnogo da se čuje, da se ostvare važni kontakti, ali i sretnu stari prijatelji.

VUČIĆ:VAŽNO DA SMO U DAVOSU,DA JE SRBIJA DOBRO PREDSTAVLjENA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, uoči otvaranja Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, da je to odlično mesto gde za kratno vreme može mnogo da se čuje, sazna i da se ostvare važni kontakti, na korist Srbije.

"Za Srbiju je veoma važno da budemo u Davosu i da budemo dobro predstavljeni", rekao je Vučić novinarima u Davosu.


Foto Instagram buducnostsrbijeav

On je podsetio da je ovo šesta godina da se naša zemlja predstavlja na najevećem ekonomskom forumu u svetu, te da je Srbija zemlja koja ima najveće prisustvo iz celog regiona Jugoistočne Evrope.

Zbog toga je, dodaje, zahvalan, Klausu Švabu, osnivaču Foruma, koji je, kaže, jedan od ljudi koji je podigao Davos i koji ima veliku ulogu u stvaranju ekonomskog ambijenta u celom svetu.

Vučić je naveo da je to veoma značajno zbog političkih kontakata u celom svetu, za poboljšanje pozicije Srbije i imidža zemlje u svetu, uz razgovore sa privrednicima, koje poziva da investiraju u našu zemlju.

"Sada imamo priliku da govorimo o investicionom ambijentu i da pozovemo ljude da nastave da investiraju u Srbiji, da prikažemo rezultate koje smo postigli i vidimo šta su sledeći potezi, jer ono što ovde čujemo, za nekoliko godina moramo da sprovedemo u delo", rekao je Vučić.

Dodao je da će govoriti na dva važna panela, jednom ekonomskom, i drugom čisto političkom, o Zapadnom Balkanu, gde će govoriti o tome kako vidi budućnost, Malom Šengenu, ekonomskoj saradnji i drugim problemima.

Vučić je primetio da je u više navrata, posle razgovora sa pojedinim privrednicima u Davosu, kasnije došlo do toga da se naprave neki poslovi.

"Nije ovo berza rada i investicija, već gledate kako da popravite poziciju svoje zemlje", rekao je Vučić.

On je primetio da će ove godine na Forumu dominirati zdravstvo i klimatske promene, te da zdravstvo postaje jedna od najvažnijih tema, jer je to oblast sa neodrživim ulaganjima, a minimalnim plaćanja, u kojoj predstoje novi izazovi.