POSLE "performansa" lidera Dveri Boška Obradovića, koji je tokom protesta u subotu kopljem sa srpskom zastavom udarao na vrata zdanja Skupštine Srbije, deo demokrata ponovo će na stranačkim organima postaviti pitanje ostanka ove stranke u opozicionom bloku Savez za Srbiju.

Kako tvrde naši izvori, sve je veći broj nezadovoljnih u DS politikom utapanja u SzS i ćutanja rukovodstva, pre svega na ispade Obradovića, ali i poteze drugih prvaka ovog saveza, za koje tvrde da su sve samo ne vrednosti i politika za koju se demokrate decenijama zalažu.

Pročitajte još - Narko diler u zagrljaju sa liderom SzS; Popović Ivković: Napadi SzS na policiju čim se takne u njihove narko veze

Značajan broj viđenijih članova DS, pre svega poslanika ove stranke, inače je već duže "na ratnoj nozi" sa Obradovićem, kojeg su proteklih meseci optuživali i da se neprimereno meša u njihova unutarstranačka pitanja, komentariše dešavanja u DS, pa čak pokušava i da vodi kadrovsku politiku demokrata.

Obradovićevu akciju, koja je ozbiljno zaljuljala brod SzS, oštro je kritikovao poslanik DS Balša Božović, a u utorak je to učinio i njegov kolega Radoslav Milojičić Kena.

- Čim opoziciji krene da raste rejting i poveća se broj ljudi na protestima, pojavi se Obradović ili neko od njegovih "genijalaca" sa vešalima, motornom testerom, srpskom zastavom... Kad je osnovan, SzS je imao podršku 18 odsto, sada devet. To sve govori. Otkada je doneta odluka da uđemo u SzS, govorim da DS nema šta da traži u antievropskom savezu sa Obradovićem i Mlađom Đorđevićem, već demokrate treba što pre da završe proces ujedinjavanja i da se borimo za evropsku Srbiju - kaže Milojičić za "Novosti".