ALTERNATIVA ZA NEMAČKU UZ SRBIJU: Ponosni smo na vas što je 13 zemalja povuklo priznanje Kosova; Nezavisnost nezakonita kao i NATO bombardovanje

Tanjug

14. 10. 2019. u 20:26

АЛТЕРНАТИВА ЗА НЕМАЧКУ УЗ СРБИЈУ: Поносни смо на вас што је 13 земаља повукло признање Косова; Независност незаконита као и НАТО бомбардовање

Foto: Tanjug

Danas su među srpskim prijateljima ne samo mi kao stranka već i nobelovci, rekao je Hampel
Šef spoljnopotickog odbora Alternative za Nemačku u Bundestagu Armin Paulus Hampel izjavio je u Beogradu da je ponosan na vlasti u Srbiji koje su uspela da čak 13 država povuče priznanje protiv zakonite nezavisnosti Kosova, ali i na činjenicu da su danas uz Srbiju i nobelovci.


Ostajemo kao stranka i poslanička grupa u Bundestagu pri stavu da je nezavisnost Kosova protivzakonita kao i NATO intervencija, rekao je Hampel nakon razgovora sa potpredsednikom Srpske napredne stranke i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem.


Hampel, koji je savezni poslanik, izrazio je zadovoljstvo što Srbija danas ima brojne prijatelje.


PROČITAJTE JOŠ: ALTERNATIVA ZA NEMAČKU “OSULA PALjBU” PO KURTIJU: Albanci izabrali ekstremiste, tzv. Kosovo treba raspustiti


"Srbija je imala više neprijatelja nego prijatelja, a danas su među prijateljima ne samo mi kao stranka već i nobelovci" rekao je Hampel i dodao da je budućnost Srbije u dobrim rukama i da je garantovana novim snagama.


Đurić je Hampelu i njegovim kolegama zahvalio na podršci po pitanju suvereniteta i brige zbog teškog položaja srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji kao i na principijelnom zalaganju za poštovanje teritorijalne celovitosti međunarodno priznatih zemalja.


PROČITAJTE JOŠ: POSLANIK ALTERNATIVE ZA NEMAČKU PORUČUJE: Mi ne odobravamo stranu intervenciju 1999. godine i proglašenje nezavisnosti Kosova


Srbija je zainteresovana za dijalog i unapređenje odnosa sa Nemačkom na sivm poljima, političkom, stranačkom, ekonomskom, rekao je Đurić.


Srpski narod na KiM gleda kao na svetinju, a SNS posvećuje dodatnu pažnju opstanku srpskog naroda i zato je svaka podrška koja dolazi iz sveta i iz ovako moćne države kao što je Nemačka važna, za Srbiju i srpski narod, rekao je Đurić.


"Važno nam je da se iz Nemačke čuje drugačiji glas", rekao je Đurić i dodao da je siguran da je današnji dijalog uvod u produbljivanje saradnje i zajedničko sagaledavanje prilika u ragionu i Evropi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

ZA DVE GODINE KAD UDJU U SAVEZNU VLADU

14.10.2019. 20:45

I NEMACKA CE POVUC PRIZNANJE SIPTARSKE DRZAVE. Sve ce sesti na svoje mesto. Nadam se da ce i Tramp izvest na sud ratne zlocince, medju njima i Klintona, ako nizasto, ono bar za upotrebu uraniuma u agresiji na Srbiju.

alex roth

15.10.2019. 18:25

@ZA DVE GODINE KAD UDJU U SAVEZNU VLADU - nije cela nemacka administracija protivnik srpskog naroda,kao i cinjenicada nemacki narod ne stoji iza svih udara na srpsku populaciju.istina je datv i stampa prikazuju za srbe neprijatne tekstove ili video sto je dokazda ti samari dolaze sa odgovarajuceg centra,koji se brine i za russijui kinu.zapadna alijansa pod sapom amera je veliki protivnik srpskog prijateljstva sa kinom i rusijom,zahtev amera da srbija prekine surovanje sa te dve drzave je najobicniji prostacko mesanje.