ALTERNATIVA ZA NEMAČKU “OSULA PALjBU” PO KURTIJU: Albanci izabrali ekstremiste, tzv. Kosovo treba raspustiti

Novosti online

10. 10. 2019. u 12:00

АЛТЕРНАТИВА ЗА НЕМАЧКУ “ОСУЛА ПАЉБУ” ПО КУРТИЈУ: Албанци изабрали екстремисте, тзв. Косово треба распустити

Aljbin Kurti Foto Tanjug-AP

Ostajemo pri zahtevu da se raspusti takozvano Kosovo kao neuspela nezavisna država, navedeno je u saopštenju AfD
Nažalost, izbor Aljbina Kurtija produbljuje političku krizu između Albanaca i Srba na Kosovu, jer je Kurti zagovornik „velike Albanije“, koja ili želi da Srbe tretira kao drugorazredne građane ili da ih protera, navedeno je u saopštenju za novinare Armin-Paul Hampela, šefa spoljnopolitičkog odbora AfD u nemačkom Bundestagu.


„Srbi na KiM su pokazali nezapamćeno jedinstvo i velikom većinom su izabrali kompromisne snage koje podržavaju opredeljenje Beograda za miran dijalog sa Albancima. Izborom ekstremiste Kurtija, preti novo ledeno doba, koje će dodatno izolovati KiM i destabilizovati region još više“, precirano je u saopštenju.


Hampel dodaje da, kao i do sad, „AfD ostaje pri zahtevu da se raspusti takozvano Kosovo kao neuspela nezavisna država“.

PROČITAJTE JOŠ: ALTERNATIVA ZA NEMAČKU PORUČUJE: Priznanje Kosova treba preispitati, to je evropsko uporište Islamske države


„Ministar spoljnih poslova Mas, koji uporno zanemaruje Zapadni Balkan, trebalo bi da se postidi svog stranačkog prijatelja i člana nemačkog Bundestaga Stefana Švarcea“, smatra šef spoljnopolitičkog odbora AfD-a i dodaje da je razlog za taj stav zato što je Mas „pred izbore na Kosovu stao na stranu revizioniste Kurtija, dajući svojom posetom partijskoj konvenciji u Gnjilanu na značaju njihovom projektu ’velike Albanije‘“.


„Sve to ukazuje na neusaglašenu spoljnu politiku prema Balkanu od strane velike koalicije (CDU/CSU i SPD), koja je i sama na izdisaju“, zaključeno je u saopštenju.


(sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

realist.

10.10.2019. 13:59

Afd je dobar Ali Merkelovu treba smeniti jer ona je dovela politiku u Katastrofu Evrope dovode I muslimane iz Afroazije i sa njima teroriste to pitanje ona nije odgovori la Evropskom. Narodu. Zato i na Kosovu teroristi su na vlast.

Mija Pećanac

10.10.2019. 17:00

Bravo AFD ,vi ste zaista prava alternativa ovoj istrošenoj vlasti u Nemačkoj .