„UMESTO ŠTO LAŽETE IZVINITE SE”: Ministarstvo odbrane reagovalo na izjavu Plenkovića

Tanjug

subota, 07. 09. 2019. u 23:58

„УМЕСТО ШТО ЛАЖЕТЕ ИЗВИНИТЕ СЕ”: Министарство одбране реаговало на изјаву Пленковића

Andrej Plenković Foto: Tanjug

U saopštenju koje je dostavljeno medijima Ministarstvo pita u kojoj se to demokratiji zabranjuje prisustvo komemorativom skupu
Izjava premijera Plenkovića je nevešt pokušaj prikrivanja političke i ideološke pozadine zabrane hrvatskih vlasti da kadeti Vojne akademije prisustvuju bogosluženju za jasenovačke žrtve, poručuju iz Ministarstva odbrane.

Pročitajte još: KADETI VS POSLE SKANDALOZNE ODLUKE HRVATSKE: Želeli bismo da se jednog dana poklonimo žrtvama Jasenovca

U saopštenju koje je dostavljeno medijima Ministarstvo pita u kojoj se to demokratiji zabranjuje prisustvo komemorativom skupu.

''''Poseta komemoraciji i bogosluženju nije vojna vežba ili inspekcija vojnih postrojenja pa da se najavljuje, ali mi smo i to uradili. Organizator komemoracije episkop Jovan je preko eparhijskog sekretara Đorđa Teodorovića, obavestio policijsku stanicu Novska upravo o dolasku naše delegcije. O prolasku naše delegacije obaveštena je naša granična policija kako bi u saradnji sa hrvatskim organima ubrzali granične procedure i omogućili nesmetan prolaz'''', navodi se u saopštenju.

Pročitajte još: NISU BILI NAJAVLjENI? Delegaciji Vojske Srbije zabranjen ulazak u Hrvatsku

Uz konstataciju da ni jednom procedurom nije propisana obaveza prijave dolaska ili propisane forme, a da je Ministarstvo ipak prijavilo dolazak u saopštenju pitaju ''''zašto su organi Hrvatske u zabrani ulaska upisali da je razlog nedostatak dokaza za svrhu putovanja, iako je delegacija pokazala poziv za učešće na skupu''''.

''''Mi smo prijavili da dolazimo. Ako nismo prijavili dolazak, kako su organi Republike Hrvatske znali da kombi sa civilnim tablicama i civilnim putnicima prevozi vojnike na hodočašću? Ako im nije prijavljeno da dolazimo zašto su otvarali prtljag putnicima, držali ih satima na granici, kopirali im pasoše? Ako su uniforme u prtljagu bile problem, zašto nisu prihvatili ponudu naših kadeta da uniforme ostavimo u Srbiji i nastavimo sa putovanjem u Jasenovac'''', pitaju u MO.

Navode da Hrvatska, ''''umesto što laže i kao i uvek Srbe krivi za sve'''', duguje izvinjenje i kajanje, uz poruku: ''''Gde piše da je za dolazak u Jasenovac potrebna pisana dozvola ili pismeni zahtev''''.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Skene

08.09.2019. 05:31

Ovi pokatoličeni Srbi tj Hrvati, nikad sebi ne mogu da oproste što nemaju svoju istoriju.

SAM

08.09.2019. 19:51

@Skene - Vidim vi imate ali laznu koju sami prekrajate po svom nahodjenju i zato vam je istorija sve laz

Darko

08.09.2019. 16:36

Pa sta od ustaša drugo da očekujemo? ????Dokle vise da se cudimo? Nikada ali nikada se oni neće promeniti.A mi pamet u glavu i našu decu od malih nogu učiti ko su im vekovni neprijatelji i da sa njima nema razgovora osim preko nisana.

SAM

08.09.2019. 19:49

@Darko - Ne mogu da shvatim da admin propusta ovakva sovinisticka piskaranja ovde a ti Darko doci ces na HR granicu znam odakle si pa cemo vidjeti ko su ustase. sram te bilo!

Ролекс.

08.09.2019. 16:37

Право да кажем жао ми је ових хрватића у правом су кошмару.

Jelena Adzic

08.09.2019. 18:10

Postovani moj narode, svima je jasno da u Hrvatsku mogu da udju a da budu docekani cvecem i sada, idolopoklonici nacizma, fasizma i ustastva. Nazalost, i u danasnjoj Evropi ima mnogih, koji dele iste stavove.