Zaharova: Kosovo se pretvara u uporište terorizma

Tanjug

04. 09. 2019. u 13:14

Захарова: Косово се претвара у упориште тероризма

Marija Zaharova

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova navela da se iz ratnih zona vraćaju pripadnici Islamske države koji su ranije regrutovani među kosovskim Albancima
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da se teritorija takozvanog Kosova pretvara u uporište terorizma.

Pročitajte još: Povratnici iz Sirije traže put preko Kosova

Zahareva je, u tom kontekstu, navela da se iz ratnih zona vraćaju pripadnici Islamske države koji su ranije regrutovani među kosovskim Albancima i koji su prošli odgovarajuću obuku.

"Već je zabeležno 250 takvih slučajeva", navela je Zaharova, objavljeno je na Tviter nalogu ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Mladen

04.09.2019. 14:03

Zaista ne znam, možda si u pravu.Ono što ja znam a želim da ti kažem da se Dagestan kao i Čečenija pretvaraju u Terorističko uporište.Mnogo terorista iz Rusije je otišlo da ratuje u Siriji.Molim vas da se ne mešate u unutrašnje stavri R.Srbije.Inače, za vašu informaciju NATO ( naš stari neprijatelj a vaš novi ) nagomilao je toliko trupa na granici sa Rusijom da ja u ovom trenutku ne bih imao Kosovo u fokusu.;), da sam na vašem mestu.Nikada nećemo zaboraviti kako ste nas ....... 99