SEDNICA Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije zakazana je za ponedeljak, a na dnevnom redu bi mogao da se nađe izbor potpredsednika i ostalih funkcionera stranke. Postoji mogućnost da se donese odluka da socijalisti napuste vladajuću koaliciju u beogradskoj opštini Stari grad.

Dnevni red predložiće predsednik partije Ivica Dačić, koji na stranački sastanak stiže posle zvanične posete Sjedinjenim Američkim Državava. Šef poslaničkog kluba socijalista u Skupštini Srbije Đorđe Milićević, koji se pominje kao jedan od novih potpredsednika, kaže za "Novosti" da ne zna o čemu će razgovarati na GO.

- Predsednik je taj koji predlaže dnevni red i ja ću ga prihvatiti. On ima legitimitet i viziju i do sada su se sve njegove odluke pokazale dobrima. Na nama je da radimo svoj posao, što ja i činim - kaže Milićević.

Pročitajte još - Bastać targetirao novinare

Dačić je prošle godine izabran četvrti put za predsednika stranke, ali je ostalo da se reši izbor potpredsednika SPS. Postoji mogućnost da predloži nova imena ili da se reizaberu oni koji su već na ovim pozicijama. Trenutno je zamenik predsednika istoričar Predrag Marković, dok su potpredsednici Slavica Đukić Dejanović, Žarko Obradović i Aleksandar Antić. Titulu počasnog predsednika ima Milutin Mrkonjić.

Posle niza akcija koje je protiv radova u Beogradu sproveo predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać, socijalisti su odlučili da više ne budu deo vlasti u centralnoj beogradskoj ošštini. U SPS objašnjavaju da podržavaju projekte koje sprovodi beogradska vlast, čiji su deo.

KAMPANjA

TOKOM Glavnog odbora najverovatnije će se razgovarati o pripremama za izbore, najavljenim za proleće sledeće godine. Cilj je da se što pre podigne baza kako bi spremno dočekali početak kampanje, koja će se zahuktati od jeseni.