Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je, komentarišući krivičnu prijavu Saveza za Srbiju zbog falsifikovanja dokumenata o završenom fakultetskom obrazovanju, da može da bude najnepismeniji i najgluplji, ali da nikome ništa nije ukrao, za razliku od, kako kaže, Dragana Đilasa.

"Vidim da će uskoro osporiti i akreditaciju moje osnovne škole", rekao je Stefanović za televiziju Prva.

PROČITAJTE JOŠ -
Vesić: SNS najbolje vodi Aleksandar Vučić i, u tom smislu, nema zamenu

On je podsetio da je Đilas koji je, kako kaže, postao multimilioner za vreme svoje dok je bio na vlasti lagao da je novac iz Češke bio njegov startni kapital.

"Videli smo da iz Češke nije doneo ništa i to po zvaničnim dokumentima čeških poreskih organa. Lagao je, jer je svestan činjenice da je milijarde i stotine miliona evra koje su prošle kroz njegovu firmu stečeni na grbači građana Srbije, koristeći fondove, politički pritisak i uticaj", rekao je Stefanović.

Dodao je da Đilas danas zvanično prijavljuje 25 miliona evra, a da se ne zna koliko je novca koji se ne vodi na njegovo ime.

Ističe da Đilas mesecima ne govori ni reč o Češkoj, te dodao da primećuje ozbiljnu nervozu i sada kada je otvorena istraga o minutaži na RTS i kod Đilasa i Saveza za Srbiju.

"Prošlo je vreme ćutanja, kad niko nije smeo da ih pita za kriminal, korupciju i pljačku, vreme je da pruže odgovore narodu", rekao je Stefanović.

Upitan da li je nervozan zbog prijave za falsifikovanje diplome, Stefanović je odgovorio odrečno.

VULIN: HAJKA PROTIV STEFANOVIĆA GLUPA I ZLA, CILj JE OSLABITI VUČIĆA

Hajka protiv ministra Nebojše Stefanovića je glupa i zla, a napadima na njega DOS pokušava da oslabi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Što ste bliži predsedniku Vučiću i što upornije zastupate zajedničke ideje slobodne Srbije, to će biti više napada na vas. Poslednja medijska hajka pokrenuta protiv potpredsednika Stefanovića je glupa koliko i zla. Nebojša kao najbliži saradnik predsednika Vučića je uvek na meti i napadima na njega DOS pokušava da oslabi predsednika", rekao je Vulin.

Kako kaže, nije lako biti dugo izložen lažima i uvredama i to nikada nije bez posledica, kaže Vulin, dodajući da Stefanović to "hrabro" nosi, baš kao što, kako kaže, i predsednik Vučić ima ogromnu sposobnost da izdrži najteže uvrede, napade i laži.

On navodi da bi Dragan Đilas da se ne priča o stotinama miliona evra koje je stekao u vreme vlasti, da bi voleo da se zaboravi kako je i po kojoj ceni kupovao sekunde na RTS-u, pa zato baca blato po Stefanoviću.

"Lažov radi jedino što zna, laže. Svaka reč koju je izrekao o Nebojši Stefanoviću je laž. Vučić to odlično zna i naravno da državniku kakav je Vučić neće Đilas određivati ko mu je saradnik", zaljučio je Vulin, navodi se u saopštenju.