Dodik: Tači nam neće nedostajati

O. M.

08. 07. 2019. u 07:55

Додик: Тачи нам неће недостајати

Milorad Dodik / Foto P. Milošević

Milorad Dodik o odluci Prištine da ne učestvuje na samitu koji se održava u Bosni i Hercegovini

UVREĐENOST i osećanja Hašima Tačija me ne zanimaju, a tzv. Kosovo je pozvano na samit o procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi u formatu koji je predviđen za sastanke tog tipa, sa nekom vrstom fusnote.

Ovako je Milorad Dodik, predsedavajući Predsedništva BiH, odgovorio na Tačijevu izjavu da neće prisustvovati samitu koji se organizuje u Sarajevu, jer smatra da je poziv koji mu je on uputio ponižavajući.

- Niko neće zaplakati što se poziv ne sviđa Tačiju, a nećemo ni osećati neki gubitak što se on neće pojaviti. Bio je pozvan u formatu kakav je predviđen za te skupove, ja se slažem sa njegovim stavom da ne dođe - rekao Dodik.

PROČITAJTE I:Dodik: Kada će Savet ministara BiH? Vanga nije živa, ne zna se

Tači je od učešća na skupu odustao jer Dodik u pozivu Kosovo nije tretirao kao druge države učesnice već, kako je ranije pojašnjeno, kao nedefinisani subjekt sa fusnotom.

- Uprkos volji i spremnosti da učestvujem na SEECP, ponižavajući poziv sadašnjeg predsedavajućeg Predsedništva BiH sprečio me je da predstavljam Kosovo na ovom sastanku - napisao je Tači na "Fejsbuku".

Prema njegovim rečima, Priština je uvek bila spremna za dobrosusedske odnose sa BiH i za uzajamno priznavanje.

- Minimum koji Kosovo zahteva za učešće na takvim forumima jeste jednak tretman sa drugim zemljama učesnicama - istakao je Tači.

I albanska delegacija najavila je da neće doći na samit u znak solidarnosti sa kolegama iz Prištine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Анти Антифа

08.07.2019. 08:07

Шиптаре треба вратити у рупу из које су испузали

Драган Милићевић

08.07.2019. 09:50

Мислим да ни они не знају из које су рупе испузали.

Vatro Marx

08.07.2019. 10:18

Sta hocete sa teroristima da suradjuje , Tolikoobracate paznju, Oni to ne zasluzuju , ni jednurijec o njima da se objavi. Vodite vise racunao Srpskom narodu na KiM. Pitam vas kadace pred pravdom teroristi da se osude, ijos ubijek prave teror nad narodom KiM.

Boj

08.07.2019. 10:49

Konačno da se neko zalaže za srpsko dostojanstvo. Komunisti nam sve uništili. Hvala Miletu za njegovo zalaganje da Srbima vrati dostojanstvo.

Dado

08.07.2019. 11:35

Dodik u pozivu Kosovo nije tretirao kao druge države učesnice već, kako je ranije pojašnjeno, kao nedefinisani subjekt sa fusnotom. Bravo Dodo bravo diplomatski mu uvali svaka cast!

Nislija.

08.07.2019. 14:28

Ne da ovi Albanci nece nedostajati nego ce atmosfera biti normalna a vazduh cistiji. Bravo Milorade srbine.