Srpska lista (SL), najjača stranka kosovskih Srba, optužila je danas predsednicu Evropskog pokreta Srba sa Kosova Radu Trajković da ponovo optužuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i državu Srbiju za stanje na Kosovu i Metohiji.


"Rent-a-Rada je razočarana što je sve jači pritisak međunarodne zajednice za Prištinu, pa pokušava da napravi veštački balans okrivljujući srpskog predsednika i srpsku državu zbog situacije na Kosovu i Metohiji. Rent-a-Rada i albanski lideri stvaraju jedinstven front protiv Srbije i predsednika Vučića", saopštila je SL.


Pročitajte još: Srpska lista: Ako Rada Trajković nema šta da kaže, bolje je da ćuti


Ta stranka navodi da se Srbi sa Kosmeta "sećaju da je Rada Trajković svojevremeno i pokojnog Olivera Ivanovića napadala jer je učestvovao u odbrani severne Kosovske Mitrovice, pa danas isto tako napada Milana Radoičića", potpredsednika SL koga prištinske vlasti sumnjiče za ubistvo Ivanovića.


"I dok albanski režim slobodomisleće Srbe stavlja na poternice, Radu Trajković dočekuju široko raširenih ruku.To dovoljno govori i o njoj i o Srpskoj listi", ističe se u saopštenju.