ŠABAČKI naprednjaci ne odustaju od svakodnevnog okupljanja ispred zgrade Gradske uprave i uporni su u zahtevu da gradonačelnik Nebojša Zelenović podnese ostavku, te raspiše lokalne izbore. Predsedniku stranke "Zajedno za Srbiju" i jednom od čelnika srpske opozicije najviše zameraju to što je "sedeo pod zastavom nepriznate države Kosovo i teško unazadio šabačku privredu".

- Neka izađe na izbore i proveri podršku naroda. Jer, iako na mitinge koje organizuju petkom, pod pretnjom otkaza, dovodi zaposlene u javnim preduzećima, njih je svaki put sve manje i ta podrška je spala na jednocifren broj - kaže narodni poslenik i poverenik SNS u Šapcu dr Boban Birmančević.

Drugi poverenik naprednjaka i šef odborničke grupe u lokalnom parlamentu dr Aleksandar Pajić ističe da razume to što se oni koji su primorani da dolaze na mitinge ZZS maskiraju kapama i kabanicama, jer je - kaže - u Šapcu zaista sramota stati iza onih koji već dve decenije pljačkaju lokalnu privredu i budžet.


PROČITAJTE JOŠ: GRAĐANI ŠAPCA POKRENULI PROTESTE: Nezadovoljstvo radom Nebojše Zelenovića (FOTO/VIDEO)


Naprednjaci su najavili da će se od 13. maja ponovo okupljati na istom mestu, a i današnji protest je završen šetnjom do zgrade Istorijskog arhiva u kojem "stoluju" Nebojša Zelenović i članovi Gradskog veća.

S druge strane, nezvanično, u Šapcu se sprema kontramiting jer vladajuća većina predvođena ZZS takođe želi da pokaže koliko ima pristalica.

DVOSTRUKI ARŠINI?

GRADONAČELNIK Zelenović se samo jednom oglasio od početka protesta naprednjaka, istakavši da SNS od 2102. pokušava da nelegitimno preuzme vlast, te da su izbori jedini legitimni put.

- Narod će na birališta kad za to dođe vreme i siguran sam da ćemo ponoviti dobar rezultat. Jer, politika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke je politički cirkus i ljudi koji protestuju ispred Gradske uprave su samo učesnici u toj predstavi - zaključio je Zelenović, dok dr Pajić i dr Birmančević smatraju da ima dvostruke aršine, jer tokom protesta u Beogradu zahteva upravo sve suprotno...