UPALI su odjednom. Grunuli na vrata sa dugim cevima. Natrpali su mene i moje kolege u jednu prostoriju. Provocirali su nas i na svaki naš pokušaj da izađemo repetirali su oružje i pretili nam da će zapucati!

Ovo je za Novosti poručio Nemanja Milovanović, radnik Centra za ekologiju i sport koji je zajedno sa još trojicom Srba bio žrtva iživljavanja specijalaca Rosu koji su danas upali na jezero Gazivode kršeći sve važeće sporazume između Beograda i Prištine.

"NOVOSTI" NA LICU MESTA: TAČI PROVOCIRA NA GAZIVODAMA: Došao sam da prošetam, seo u čamac i obišao jezero (VIDEO)


On nam govori iskreno da mu nije bilo svejdeno kad su maskirani i do zuba naoružani policajci upali u prostorije Centra.

Lazanski: Provokacija Prištine i pokušaj Tačija da povrati uticaj


- Otvoreno su nas provocirali. Nadmeno su nam govorili da oni mogu da dodaju na sever i u naš objekat kad god hoće i da nema te sile koja ih u tome može sprečiti - prepričavao je nemile scene Milovanović.

Naš sagovornik nam kaže da su albanski specijalci za tili čas blokirali ulaz u objekat koji je nedavno svečano otvorio predsednik Aleksandar Vučić.

PALMA: Kosovski Albanci objavili rat Srbiji, Evropskoj Uniji i Ujedinjenim Nacijama

MARKO ĐURIĆ O STANjU NA KOSOVU: Tači i njegovi teroristi upali na Gazivode da bi on mogao da se šeta, vezali su Srbe koji su se našli tamo

- Rasporedili su se u obližnjoj šumi s puškama nagotovs. Nikome nisu dozvoljavali da prođe tuda niti da priđe našem centru. Kroz glavu mi je samo prolazilo šta će se desiti ako opali samo jedan metak. Od toga me je podilazila jeza - zabrinuto je govorio Milovanović.