PALMA: Kosovski Albanci objavili rat Srbiji, Evropskoj Uniji i Ujedinjenim Nacijama

V.N.

29. 09. 2018. u 14:01

ПАЛМА: Косовски Албанци објавили рат Србији, Европској Унији и Уједињеним Нацијама

Dragan Marković Palma

Reakcija Dragana Markovića Palme na upad specijalaca ROSU na delove teritorije opštine Zubin Potok i jezero Gazivode
„Prvi put od Drugog svetskog rata na tlu Evrope je neko objavio rat. To su učinili kosovski Albanci koji su danas terorističkim napadom upali na delove teritorije opštine Zubin Potok i jezero Gazivode. Teško mi je da poverujem da su albanski teroristi to sami uradili, odnosno da nisu imali nečiju podršku. Ako neko u svetu ponovo kaže da poziva obe strane na mir, onda taj ko to kaže stoji iza terorista iz Prištine. Ovde je samo jedna strana teroristička i ovde je jedna, albanska strana, danas objavila rat Srbiji, Evropskoj uniji i Ujedinjenim nacijama. Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš je prekjuče rekao da za Ujedinjene nacije Kosovo nije država, za Evropsku uniju Kosovo takođe nije država jer za to ne postoji konsenzus unutar Evropske unije, a što se Srbije tiče Kosovo nije i nikada neće biti nezavisna država", izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Pročitajte još: Specijalci ROSU sa dugim cevima u Gazivodama: Ministar Stefanović naredio: Sve jedinice u stanju najviše pripravnosti

„Pozivam Ujedinjene nacije i Evropsku uniju da se prema teroristima sa Kosova i Metohije ponašanju kao i prema teroristima Islamske države. Srbija ne želi sukobe, a pogotovo ne želi rat, ali Srbija mora da vodi računa o svojoj državi i svom narodu. Pozivam Federiku Mogerini, koja je posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, da se oglasi ovim povodom jasno, da mogu svi da razumeju šta je rekla. Pre neki dan sam izjavio da kosovske Albance ne interesuje Evropska unija nego Velika Albanija. Posle današnjeg terorističkog čina to je valjda sada svima jasno. Jedinstvena Srbija stoji uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kakvu god odluku da donese Jedinstvena Srbija će je podržati, jer znamo da će kao i uvek do sada, to biti u interesu Srbije i naših građana. Interpol takođe treba da aktivira poternice srpskih vlasti protiv albanskih terorista, pre svega protiv Ramuša Haradinaja, koji je takozvani premijer i bez čijeg naređenja ovo nije moglo da se desi" rekao je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

PancevoSR

29.09.2018. 14:15

*Celokupnu tenziju oko Gazivoda je dodatno podgrejalo dojučerašnje prisustvo vojnika Kfora, koji su poslednjih dana svojim vozilima praktično blokirali prilaze jezeru. ( da bi obezbedili šiptarima specijalcima bezbedan ulaz i zauzimanje...) Pipadnici americke vojkesu se takodje povukli, da bi danas šiptari zauzeli Gazivode i porobili srbe koji tamo rade....

realist

29.09.2018. 15:26

Tim pacovima izgleda da je doso kraj provokacijama, vreme je da se bagre pokupe I u Albaniju deportovati.

naranca

29.09.2018. 16:03

Ha ha ha ha Palma .Betovenu.Pa Eurupa im je I rekla to da urade.Mislis da oni ista rade na svoju ruku????

milivoje

29.09.2018. 16:26

rosu jedinice su dosle na gazivode po nalogu kfora a ne na svoju ruku kako ovde treba da se predstavi. jer rosu ne mogu ni da mrdnu bez odobrenja kfora (nato organizacije). zauzimanje jezera gazivode je delo natovaca uz pomoc specijalaca albanaca!