Vučić: Bitange me neće slomiti

V. M.

21. 06. 2018. u 10:07

Predsednik Aleksandar Vučić o napadima na svoju porodicu uoči nove runde briselskog dijaloga

Вучић: Битанге ме неће сломити

Foto: Tanjug

MISLILI su da me slome pred Brisel pričama o porodici, trovanju vode, navodnom otimanju novinara, ali neće moći. To će me samo ojačati. Neću dozvoliti da mi bitange, albanske i srpske, napadaju porodicu iz čista mira - rekao je u četvrtak predsednik Aleksandar Vučić, komentarišući situaciju uoči nove runde pregovora sa Prištinom koja je zakazana za nedelju.

Pojedini domaći portali, kao i prištinski mediji, objavili su ovih dana sliku predsednikovog sina Danila sa utakmice Srbija-Kostarika u Rusiji, na kojoj se on nalazi u blizini nekoliko vođa navijača Partizana, a za koje navode da su osuđivani za krivična dela.

- Nikome moj sin nije ništa ukrao, nikome ništa nažao nije učinio. Za razliku od onih čija jedna porodica ima 100 miliona evra bogatstva. Kriv je što je platio kartu u ekonomskoj klasi, za razliku od tih lopuža koje idu biznis klasom do NJujorka i kartu plaćaju 5.000 evra. Napali su ga zato što je išao da navija za Srbiju i što je stajao tri mesta od nekog, iako čak i ne navija za Partizan.

Vučić je kazao da možda nije uvek najbolji brat i otac, jer ne provodi dovoljno vremena sa porodicom, ali da neće dozvoliti hajku protiv njih. On je pozvao opozicionare da se "ne iživljavaju na detetu", već da "traže njegovu glavu":

VULIN: UVEK ISTI NAPADI SVAKI put kad počnu razgovori o KiM događaće se salve napada na predsednika Vučića, najpre na njegovu porodicu i na njegove saradnike, a zatim će krenuti besmisleni protesti i događaji koji u javnosti treba da stvore lošu sliku o državi Srbiji - rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin. - Uvek kad se predsednik Vučić suprotstavi nekim neprihvatljivim zahtevima kad je reč o KiM, a to radi stalno, imaće ovakve napade.

- To rade oni koji više ne znaju šta će, jer sam im oduzeo mogućnost da pljačkaju, i kojima smeta što brinem za građane i državu. Stalno pričaju o izborima, pa možda i dobiju. Neka opet pobede kao što su i do sada.

Odgovarajući na pitanje o odluci Apelacionog suda da ukine prvostepene presude žandarmima koji su osuđeni za prebijanje njegovog brata, Vučić je ironično rekao da je to "normalno u autokratskom režimu, za šta ga optužuju":

- Šta se očekuje od zemlje u kojoj je diktatura i u kojoj javni servis tri meseca izveštava o protestima protiv diktature a ispostavilo se da je sve bilo zarad fotelje Saše Jankovića, ili ubeđuju da su krivi bubrezi moga brata jer su napali nečije pendreke...


POGREŠAN ČOVEK ZA PRITISKE

PREDSEDNIK je rekao da je prilično obeshrabren kad je reč o šansama za uspeh razgovora u Briselu zbog izjava koje stižu iz Prištine oko "crtanja granica između Srbije i Kosova", podeli pokrajine, oduzimanju Sandžaka...

- Čuo sam se sa ljudima u Briselu i rekao im: "Ako su to stavovi Albanaca, da ne gubimo vreme, da ne dolazim" - preneo je Vučić, i dodao da je ipak zamoljen da ode u Brisel.

On je kazao da se ne plaši ni pritisaka sa Zapada:

- Ako mislite da postoji batina kojom možete da me naterate da slušam i služim Haradinajevim i Hodžajevim izjavama, nemojte da me zovete. Pogrešnog čoveka ste našli za pritiske.


MIHAJLOVIĆEVA: UDAR PORAŽENIH

NAPADI na predsednika i njegovu porodicu predstavljaju pokušaj da se zaustavi dijalog Beograda i Prištine i da Srbija skrene s kursa kojim ide pod vođstvom Vučića, a to su politička stabilnost, modernizacija zemlje i članstvo u EU - rekla je potpredsedica Vlade Zorana Mihajlović. - Oni koji su u političkoj areni nekoliko puta ubedljivo poraženi, pokušavaju da zaustave Vučića napadima na njegovu porodicu.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Истина

21.06.2018. 10:17

То раде и ректору у Крагујевцу, нападају му децу и служе се лажима и подмештањем

Братеее

21.06.2018. 13:58

Tako je Predsednice..sto nas vise napadaju treba da smo slozniji i jaci...pa da vidimo sta ce biti...kom opanci kom obojci !!!

Vlada Legenda

21.06.2018. 20:24

Oho!S obzirom da se nije precizno izjasnio ko su bitange,a označio ih je kao srpske,možda je mislio i na nekog od nas?!Lično tražim izvinjenje jer imam osećaj da sam i ja stavljen u koš sa dotičnim bitangama kojima svakako ne pripadam!Rekao bih da predsednik gubi kontrolu i živce....nedostojno funkcije koju obavlja!