Popović: NATO pretnjama pokušava da sruši politiku Srbije

Tanjug

11. 03. 2018. u 10:37

Optužbe i pretnje upućene Srbiji i čitavom srpskom narodu od strane NATO pakta, koje je u ime ovog vojnog saveza izrekao njegov komandant za Evropu Kurtis Skaparoti, potvrđuju svu opravdanost vođenja samostalne i suverene politike Srbije

Поповић: НАТО претњама покушава да сруши политику Србије

Foto Tanjug

Optužbe i pretnje upućene Srbiji i čitavom srpskom narodu od strane NATO pakta, koje je u ime ovog vojnog saveza izrekao njegov komandant za Evropu Kurtis Skaparoti, potvrđuju svu opravdanost vođenja samostalne i suverene politike Srbije, ali i njene pozicije vojne neutralnosti.

Zbog naše suverene politike, odbrane naših ključnih nacionalnih interesa po pitanju Kosova i Republike Srpske, i našeg prijateljstva sa Rusijom, NATO pakt je Srbiju i čitav srpski narod ocenio kao problematične za region Balkana.

Ne pamti se da je jedan vojni savez čitav jedan narod proglasio problemom, navodi Popović.

"Nažalost, metode rešavanja problema koje primenjuje NATO poznate su celom svetu i zato ovu ocenu moramo da tretiramo kao ozbiljnu pretnju našoj državi i narodu.

Očito je NATO paktu, kada su u pitanju pretnje Srbiji, omiljen mesec mart.

Pre devetnaest godina su nas baš u mesecu martu brutalno bombardovali, tražeći predaju Kosova, kaže Popović, navodi se u saopštenju SNP.

Srbija treba najodlučnije da odbaci ovakve neprimerene optužbe i da traži hitno od generalnog sekretara NATO Jensa Stoltemberga objašnjenje da li on i politički vrh ovog saveza stoje iza stava da je čitav srpski narod za njih problem na Balkanu.

Kako je preneo Sputnjik, tokom svedocenja pred Odborom americkog Senata za oružane snage, Skaparoti je rekao da je jačanje ruskog uticaja u Evropi najveći problem i na civilnom i na vojnom planu, a posebno na Zapadnom Balkanu.

Skaparoti je izrazio duboku zabrinutost da nedostatak diplomatskih aktivnosti doprinosi širenju ruskog uticaja na Balkanu, a na pitanje koja je zemlja najveći problem odgovorio je - Srbija, preneo je Sputnjik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Sergio

12.03.2018. 04:37

Treba u Nisu da se otvori ne humanitarna, nego vojna ruska baza, posto ven na srpskoj teritoriji imamo Nato bazu, na Kosovu. Ovako cemo dobiti ravnotezu

ranko75

13.03.2018. 17:28

Stroga neutralnost treba da bude. Americka baza Bondstil na Kosovu,odmah istu taku dati rusima da naprave na severu Kosova.Po sporazumu NATO moze da dodje gde hoce u Srbiji i da radi sta hoce i nikome da ne odgovara, isto to dati i Rusima. Parade pedera, moze, ali samo na Kosovu i to ispred Bondstila! Proglasiti zone opasne od uranijuma za zdravlje ljudi u Srbiji, iseliti ljude i dati ih LBTG zajednicama da koriste za svoje parade i za svoja odmaralista i uzivanja,njihovi ameri ce im ocistiti.