Vlada tzv. Kosova odlučila je danas da povuče Predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom kako bi posle podne parlamentu dostavila novi zakonski predlog.

Pročitajte još: Albanci imaju većinu

Povod za takvu odluku je zajednička izjava, odnosno aneks sporazuma koji su prošle nedelje potpisali predsednici Kosova i Crne Gore Hašim Tači i Filip Vujanović, kojim se omogućava korekcija granične linije ako za to postoje argumenti.

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj je rekao da će Vlada tokom dana na sednici u 16 časova novi predlog zakona dostaviti Skupštini na dalju proceduru.

Pročitajte još: Žure da povuku granicu

"Već od sutra smo spremni za sednicu Skupštine. Prekosutra će svakako biti sednice, jer nemamo mogućnosti da više čekamo", kazao je Haradinaj i dodao da će pored novog predloga zakona poslanicima biti dostavljena zajednička izjava dvojice predsednika i izveštaj komisije za demarkaciju na čelu sa Špetimom Bulićijem.

Za povlačenje zakona nisu glasali ministri Srpske liste, dok je Haradinaj ocenio značajnim što su oni prisutni na sednici.