SASTANAK VUČIĆA I SOROŠA: Glavni prioritet Srbije punopravno članstvo u Evropskoj uniji

Tanjug

20. 11. 2017. u 11:38

САСТАНАК ВУЧИЋА И СОРОША: Главни приоритет Србије пуноправно чланство у Европској унији

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksom Sorošem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksom Sorošem o regionalnoj saradnji i podršci ove Fondacije evropskim integracijama Srbije, reformama u oblasti medija i vladavine prava.


Kako je saopšteno, predsednik Vučić je istakao da je strateški cilj i glavni prioritet Srbije punopravno članstvo u Evropskoj uniji, kao i da je Srbija spremna za dalje reformisanje društva i dostizanje evropskih standarda. Srpski predsednik je naglasio i to da je regionu Zapadnog Balkana mesto u Evropskoj uniji, i da Srbija, uprkos povremenim negativnim procesima u regionu, ostaje opredeljena da sva otvorena bilateralna pitanja sa susedima rešava dijalogom.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je potrebno da Srbija nastavi da primenjuje reforme, posebno one koje se odnose na vladavinu prava.


PROČITAJTE JOŠ: Vučić: Mogerini podržala ubrzanje puta Srbije u EU


Zamenik predsednika Upravnog odbora Aleks Soroš ohrabrio je Srbiju da nastavi da igra konstruktivnu ulogu, kada je reč o stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, i naglasio da je Fondacija za otvoreno društvo spremna da pruži podršku reformskim procesima i razvoju preduzetništva, kao i programu integracije Roma u Srbiji.

Aleks Soroš je sin Džordža Soroša, američkog investitora i osnivača Fodnacije.

Predsednik Srbije razgovarao je i sa Aleksom Sorošem i sa Džordžom krajem septembra u Njujorku, gde je učestvovao na Generalnoj skupštini UN, da je veoma zadovoljan.


PROČITAJTE JOŠ: Vučić u Zagrebu do kraja godine


Kako je tada preneo novinarima, oni su želeli da čuju kakva su naša viđenja događaja na Balkanu, situaciji i budućnosti regiona.

"Saslušao sam ih, ali su i oni mene saslušali. Nismo se bavili tračevima, već ozbiljnim stvarima. Razmenili smo viđenja o dešavanjima u svetu, Evropi, na Balkanu. Mislim da je važno da na tako bitnom mestu kažem te stvari. Bio je to veoma zanimljiv razgovor", rekao je tada Vučić.


SOROŠ SA MEDIJIMA I CIVILNIM DRUŠTVOM

Aleksandar Soros, zamenik predsednika Upravnog odbora mreže Fondacija za otvoreno društvo, razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima medija i građanskog društva, koji su u svom radu posvećeni ljudskim i manjnskim pravima i inkluziji Roma, vladavini prava, slobodi medija i razvoju demokratije u Srbiji.

Kako je saopšteno iz ogranka Fondacije u Srbiji, Aleksandra Soroša, inače sina investitora i filantropa Džordža Sorosa, primio je i predsednik Republike Aleksandar Vučić, sa kojim je razgovarao o procesima demokratizacije i političkim i ekonomskim reformama i razvoju preduzetništva u Srbiji, a "razgovori su bili otvoreni i konstruktivni".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (33)

ranko75

20.11.2017. 16:18

@psi - EU je put kojim tezi deo srba, ali drugi deo tezi "Nikad u EU!". Da bi saznali koji je deo veci trebamo referendum. Obzirom da je Vucic za EU i da bezi od referenduma, znaci zna da je vise onih koji su protiv EU!

Jadranka

20.11.2017. 12:10

Mi zelimo da budemo ravnopravne clanice EU, i sve cinimo kako bi do clanstva dosli cim pre. A ovakve saradnje kao sto bi bila sa Sorosem bi nam samo bila kao vetar u ledja.

ranko75

20.11.2017. 18:34

@Jadranka - Moderatori vi nemate pravo podrzavati vlast ne dozvoljavajuci nam da je kritikujemo.Ja sam protiv saradnje sa NATO kako to cinimo,protiv sam "neutralnosti" u kojoj NATO sve a rusima nista,protiv sam ulaska u EU uopste, a bez referenduma pogotovo.I gde god mogu ja izrazavam svoju poziciju,a vi nemate pravo da me u tome smetate. Niste mi objavili odgovor ovom komentatoru. Je li ja treba kao do sada da cekam da prodje smena ovoga moderatora pa da ponovim komentar kod drugoga da bi objavili.Sramota!

ranko75

20.11.2017. 18:35

@Jadranka - Jadranka,mozda to ti zelis da budemo clanica EU, ali vecina srba ne zelei, i zato i ne smeju da nam daju referendum,nego nas tamo uguravaju na divlje,bez pitanja.Saradnja sa Sorosom je saradnja sa djavolom, i on ti nece dati vetar u ledja nego pre noz u ledja!

čiča

20.11.2017. 17:20

@Sara - KUda plovi to svi znamo u sigurnu propast koja je za sada umotana u šarenu lažu

miki

20.11.2017. 16:05

Srbiji je znacajna podrska koju je dao Soros,i to je vetar u ledja Srbiji da napreduje.

evropske lazi

20.11.2017. 16:10

Ne postoje nikakvi evropski standardi i nikakakve evropske vrednosti. EU birokratija je u vlasnistvu Sorosa,nema tu nista vredno.

Zoon

20.11.2017. 16:13

Zanimljivo. Zaev i Soros jedan za drugim. Sta je sad ovo???Otvaraju se nova pitanja!? Samo se prisetite koliko su pluvali po Sorosu i svima onima koji su dovodjeni u vezu sa njegovom fondacijom, u poslednje vreme narocito vezano za Makedoniju

Kekec

20.11.2017. 17:01

Znaci nas Precednik sad je konkurencija, Sonji Biserko, Milicki, Lihtovoj i ostalim ........ !!!! Stvarno zalosno!!!!

čiča

20.11.2017. 17:18

Lepo je to što se ovaj gospodin zalaže za vladavinu prava , pa bi za početak trebao da plati porez i kaznu za najveću bespravnu gradnju u Srbiji, SSB kablovski sistem, a zatim kad je tako dobronameran neka ode u Madjarsku i tamo njima drži predavanja o vrednostima koje propoveda , a za mene EUrupa nikada , dajte referendum

Blockbuster

20.11.2017. 17:20

Stvarno zivimo u filmu. I svako ko zeli moze biti James Bond...ili uzeti ulogu koja mu se vise svidja. Sto pre,to bolje...

Kojadinka

21.11.2017. 09:03

@perica - Fondacija moze da pomogne u integraciji Roma u drustvo sto je jedan od uslova za priblizavanju Evropskim standardima.Evropa je jos uvek pod uticajem Losih Evropljana / neki su se i iskljucili / ali Evropa je kolevka Covecanstva.

Milan

20.11.2017. 17:29

Značajna je podrška Sorošove fondacije Srbiji. Velika je stvar što su i oni saglasni da je prioritet Srbije, pristupanje EU.

Miloš Kosorić

20.11.2017. 19:37

@Milan - Milan: Ovo je potvrda da treba sa svima razgovarati jer od razgovora nema nikakve štetea .

Kulenović

20.11.2017. 17:30

Još jedan ekser u kovčeg Srbiji. Bravo SNS bratijo, bitno da je vama lepo a Srbiji kako bude, kao srpskim komunistima 74te.

kalimerovic

20.11.2017. 17:36

Ima li jos koji zvanicnik Srbije da primi ovog...............? Sramota me sta sve rade i ponizenja koje cine drzavi i nama, bojim se da se vec svi stidimo i srbstva ???

CEKAJTE MOLIM VAS

20.11.2017. 17:39

A KOLIKO SOROS PLACA za ove komentare? Da i ja pocnem malo drugacije pisat. Samo da napomenem, da me Sendvici ne interesuju.

Zaliv.net

20.11.2017. 23:50

@CEKAJTE MOLIM VAS - To placaju nasi od otetih penzija i plata a kako bi opravdali bar delmicno ono sta rade u sluzbi EU i SAD

Dada

20.11.2017. 19:42

Veoma bitan susret, koji će razviti još bolje odnose i ubrzati proces ulaska Srbije u EU.

The Coudenhove-Kalergi plan

20.11.2017. 23:07

@milos - Не читаш текст. Рекао је да нам пружа помоћ "за интеграције РОМА"! А прећутали су интеграцију Арапа? Србија је постала полигон за тестирање плана о стварању нације Евромелеза...

Penzioner-1

20.11.2017. 19:58

Mislim da Predsednik Vucic nije trebao primiti razbijace demokratije po Svetu. Nije nivo jednog predsednika drzave da svaku barabu prima.

maxx

10.12.2017. 22:17

Soros je najobicnija varalica, milijarder lopov, Soros nije za demokratiju, pravdu ili istinu. Zar to Vucic ne zna. Zanima me koga je on predstavljao a koga Vucic kad su se sastali.