Nakon ponavljanja lokalnih izbora u Blaževu kod Brusa: Jutka osvojio samo 7 glasova

S. BABOVIĆ

ponedeljak, 29. 06. 2020. u 10:59

Након понављања локалних избора у Блажеву код Бруса: Јутка освојио само 7 гласова

Foto: S. Babović

Izborna lista “Aleksandar Vučić-Za našu decu" osvojila je 16, a GG “Za moderan Brus”-Milutin Jeličić-Jutka-7 mandata,definitivni su rezultati lokalnih izbora, nakon što je ovog vikenda ponovljeno glasanje na biračkom mestu Blaževo

BRUS-IZBORNA lista “Aleksandar Vučić-Za našu decu" osvojila je 16, a GG “Za moderan Brus”-Milutin Jeličić-Jutka-7 mandata,definitivni su rezultati lokalnih izbora u Brusu, nakon što je ovog vikenda ponovljeno glasanje na biračkom mestu Blaževo. Kako saznajemo, u Blaževu su naprednjaci osvojili 173 glasa,PUPS čak 139,SPS-JS-27,GG “Za Brus”-dr Dragutin Radosavljević-Duta” -8, dok je bivši predsednik opštine, Jutka,dobio najmanje,svega 7 glasova.

Kao što su “Novosti” ranije objavile, na ovom biračkom mestu,koje ima 489 upisanih glasača,došlo je do poništenja izbornih rezultata jer je greškom do vojnog punkta Borance distribuiran paket sa glasačkim listićima za lokalne, a ne za republičke izbore. Naknadno vraćanje tih listića na biračko mesto Blaževo ne bi bilo regularno i otuda je doneta odluka da se u tom mestu izbori ponove.

“Novostima” je potvrđen i definitivan rezultat na lokalnim izborima u Brusu nakon ponavljanja izbora, a Opštinska izborna komisija kasno sinoć je definitivno i završila rad. U naredna 72 sata moguće je podnošenje prigovora, ali skoro da je izvesno da je reč o konačnom ishodu glasanja u potkopaoničkoj opštini:

Za SNS je glasalo 4.565 birača,čime su naprednjaci osvojili 16 mandata, za GG “Za moderan Brus” -Milutin Jeličić-Jutka-2.146 glasača,što je osvojenih 7 mandata. Izborna lista Ivica Dačić-SPS-JS-Dragan Marković-Palma izborila se za poverenje 867 glasača - 3 mandata, lista “Za Brus-dr Dragutin Radosavljević-Duta” dobila je 757-2 mandata, dok je 1 mandat pripao listi PUPS-Milan Krkobabić-556 glasova.