Ne smiruju se uzavrele političke strasti u Surdulici, uoči novog kruga glasanja: Odmeravaju snage na mrežama

J. STOJKOVIĆ

ponedeljak, 29. 06. 2020. u 08:48

Не смирују се узавреле политичке страсти у Сурдулици, уочи новог круга гласања: Одмеравају снаге на мрежама
Socijalisti odneli prevagu nad naprednjacima za svega 150 glasova
VRLO tesna pobeda SPS-a na minulim lokalnim izborima u Surdulici nije smirila strasti na relaciji ove političke partije i Srpske napredne stranke koja je izgubila izbore za svega 150 glasova. Na osnovu tih nezvaničnih rezultata preliminarni sastav u lokalnom parlamentu trebalo bi da bude 18 odbornika SPS i 17 SNS.

Ipak, na nekim izbornim mestima će glasanje biti ponovljeno, pa su ovi rezultati s obzirom na malu razliku u glasovima diskutabilni. Čini se da i jedna i druga stranka trenutno vode novu kampanju, a da snage odmeravaju na društvenim mrežama.

Naprednjaci kažu da su vodili korektnu kampanju i tvrde da se SPS predvođen Novicom Tončevim sveti svima koji nisu dali podršku njegovoj stranci. Opštinski odbor SNS u Surdulici "sa gađenjem i u neverici gleda na postizborni haos i gaženje ljudskih prava i ljudskog dostojanstva koje se ovih dana sprovodi od strane SPS u Surdulici" - navodi se u saopštenju.

Naprednjaci u saopštenju tvrde i da su zaposleni u opštinskoj upravi pod strahovitim pritiskom, "optužuju se da su glasali za SNS, a neki su završili i u bolnici".

- Iz nekih sela povlači se mehanizacija očigledno dovedena u predizborne svrhe, organizuju se izmišljeni protesti, vade se kanalizacione cevi i šahte u mestima gde je SPS izgubio izbore, uklonjeno je više desetina kontejnera iz sela Zagužanje u kome je Novica Tončev doživeo ubedljiv poraz - tvrde naprednjaci.

S druge strane, SPS se oglašava uglavnom preko zvanične stranice na "Fejsbuku" Novice Tončeva, koji na optužbe naprednjaka odgovara deleći fotografije sa lokacija gde je u toku asfaltiranje ili neki drugi radovi.

- Od reči su uvek važnija dela, ona ostaju iza vas i jedina su potvrda vašeg rada. O nama govore asfaltirani putevi, obnovljene škole, domovi, nove hale, park, Kulturni centar. Sve ono zbog čega ljudi u Surdulici žive bolje i kvalitetnije. Mnogo toga smo realizovali i još mnogo posla je pred nama pa zbog toga nećemo gubiti energiju na one kojima je lažna i besmislena kritika jedini politički program - napisao je Tončev.


REPRIZA

IZBORI u Surdulici biće ponovljeni na četiri biračka mesta, na kojima glasa ukupno oko 800 birača. Reprizno izjašnjavanje građana o ponuđenim listama biće održano u sredu 1. jula.