FINIŠ kampanje za izbore, čiju je prvu polovinu obeležilo nadmetanje u medijima i na društvenim mrežama, obeležiće mitinzi i konvencije stranaka. Doduše, ne tako brojni, jer su od 1. juna olabavljene mere zaštite od virusa korona i dozvoljeni skupovi do 1.000 ljudi.

Ipak, kako nezvanično saznajemo, ukoliko se nastavi pad broja zaraženih, mogla bi biti dozvoljena i okupljanja do 5.000 ljudi. Led su, inače, u utorak probili socijalisti koji su se okupili ispred zgrade Opštine Zvezdara.

- Dok ste sa svojim narodom imaćete i vezu sa životom u Srbiji. Svaki funkcioner koji se odvoji od svog naroda, neće biti više na funkciji u SPS ili u Jedinstvenoj Srbiji - istakao je predsednik SPS Ivica Dačić i naveo da su zdravstveni radnici koji su članovi ove stranke dali veliki doprinos u borbi protiv virusa i zaštiti građana i države.

- Puno mi je srce uvek bilo kada su iz kriznog štaba govorili da je način na koji se Srbija branila od korone na neki način i zaostavština sistema javnog zdravlja ili kako Vladimir Đukić, direktor KBC "Dragiša Mišović" voli da kaže narodnog zdravlja koji je napravljen još u socijalističkom sistemu - kazao je Dačić.

Kako nam je rekao potpredsednik Skupštine i kandidat za poslanika na listi SNS Vladimir Marinković, još se ne zna detaljan plan kampanje za jun, ali će "skupova biti s obzirom na to da su dozvoljena okupljanja do 1.000 ljudi". Pre nego što je kampanja prekinuta, naprednjaci su nameravali da se okupe u Nišu, Beogradu, Novom Sadu, pa će verovatno to biti i sprovedeno.

Predsednica "Zavetnika" Milica Đurđević Stamenkovski navodi da im je cilj da obiđu sve regione i razgovaraju sa ljudima:

- Sa labavljenjem mera doći će i do mitinga, a završni ćemo održati u Beogradu. Namera nam je da pre toga odemo do Kosova i Metohije i odatle pošaljemo poruku glasačima. Nadam se da ćemo to moći da uradimo.

RADIKALI NE ORGANIZUJU MITINGE

PREMA rečima poslanika Srpske radikalne stranke Miljana Damjanovića, u kampanji neće imati mitinge.

- Zalažemo se da ih ne bude uopšte zbog zdravlja građana. Kampanju nastavljamo kao i dosad, obilazimo sva mesta i razgovaramo sa ljudima - rekao nam je Damjanović.