Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je danas da je Novosađanima dosta obećanja o socijalno odgovornoj politici i da socijalne mere i podsticaji iz budžeta za najugroženije slojeve, ne smeju da se svedu na pisma penzionerima i "par hiljada dinara pomoći, po pravilu, predizbore".

Odbornica Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada Marina Nedeljković kazala je da se vlast seti onih kojima je pomoć najpotrebnija, kako je navela, "po pravilu, pred izbore".

"Tih par meseci ćete na sve strane videti pakete pomoći, dodatna socijalna izdvajanja za penzionere i one koji žive u najtežim uslovima, a niko neće govoriti o tome da su penzije protivustavno smanjene, da se trudnice otpuštaju sa radnih mesta, da majke na porodiljskom ostaju bez posla", kazala je ona.

Dodala je da su potrebne nove mere za rešavanje stambenog pitanja mladih bračnih parova, ali i "svih onih koji sa ovim problemom ne mogu sami da se izbore".

"Vlast je pokazala da nije zainteresovana da stvori dugotrajan i, održiv sistem socijalne politike na lokalu, već samo i iskuljučivo kako da manipulacijom sa osnovnim životnim potrebama najugroženijih slojeva obezbedi što veći broj glasova na izborima", navela je Nedeljković.

Ona je dodala da se Srpska radikalna stranka se zalaže za maksimalno povećanje socijalnih izdvajanja iz budžeta za najugorženije kategorije stanovništva, poput trudnica, višečlanih porodica, penzionera, prognanihlica, porodica palih boraca i osoba sa invaliditetom.