Violeta je izbodena 30 puta nožem: Počelo suđenje za nezapamćeno ubistvo koje je potreslo Srbiju

A.D.

petak, 03. 07. 2020. u 15:31

Виолета је избодена 30 пута ножем: Почело суђење за незапамћено убиство које је потресло Србију

Foto: Facebook

Pred Višim sudom u Šapcu u petak je počelo suđenje Dušanu Petronijeviću (34), koga optužnica tereti za teško ubistvo bivše devojke Violete Jošić (19) iz sela Batalage (opština Koeljeva).
Zločin se dogodio u njenoj porodičnoj kući, gde joj je Petronijević naneo više udaraca nožem, a preminula je na putu do doma zdravlja.

Odbrana Petronijevića tvrdila je da se nezapamćeno ubistvo koje je potreslo Srbiju, dogodilo u trenutku pomračenja svesti. Međutim, zastupnik porodice Jošić, advokat Dušan Pašić, uveren je da nikakve olakšavajuće okolnosti u ovom slučaju ne mogu da se primene, te da je Petronijević, navodno, mesecima pripremao ubistvo.

- Odbrana se pravda krizom svesti i tvrdi da nedostaje umišljaj, ali iz spisa iz istrage se vidi da je napadač nasrnuo nožem i na Violetinog oca Dragišu, ne dopuštajući da joj pruži pomoć sve dok nije na smrt iskrvarila. Uoči samog čina, opet, pretio je da će se ubiti, a to samo da bi sebe opravdao za ono što je nameravao da učini - tvrdi Pašić.
Petronijević je u kuću Jošića u Batalagama došao u nedelju 13. oktobra u ranim jutarnjim satima. Njenom ocu Dragiši rekao je da želi da iznenadi devojku i sačekao je da se vrati iz treće smene. U devojačkoj sobi Violeti je zadao više smrtonosnih udaraca, a ukućani nisu stigli da joj pomognu.

Sledeće ročište zakazano je za 7. avgust, a Petronijević se nalazi u pritvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

golub

04.07.2020. 06:48

Po ugledu na demokratije koje inace ocenjuju nase sudstvo i ljudska prava , pod hitno treba vratiti smrtnu kaynu . To je jedini nacin da se bar koliko toliko potencijalne ubice malo yaustave .