Presudio komšiji zbog zemlje: Jovan je izašao iz kuće i tada ga je ugledao Rade i napao ga

S. K.

30. 06. 2020. u 08:00

Пресудио комшији због земље: Јован је изашао из куће и тада га је угледао Раде и напао га

Foto: S.Kostić

Dugogodišnji sudski spor oko međe, okončan sa petnaestak uboda nožem
RADE Rutalj (56), osumnjičen za ubistvo komšije Jovana Radojčevića (54) u Ulici Stevana Sremca u Inđiji, sešće na optuženičku klupu 3. jula, kada će se održati pripremno ročište u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici. On je optužen da je 18. septembra prošle godine, Radojčeviću, s kojim se dugo sudio zbog međe, naneo oko 15 uboda nožem.

- Otkako se Jovan doselio u tu kuću, nije imao mira. Rade mu je stalno prebacivao kako je njegov zid koji razdvaja placeve ušao u njegov za pola metra. I geometar je izlazio na lice mesta i utvrdio da je Jovan u pravu, ali džaba - ispričao je dan nakon strašnog zločina jedan od komšija iz ove ulice, a onda opisao taj stravičan događaj.

- Jovan je kobnog dana izašao iz kuće da uzme nešto iz kola i tada ga je ugledao Rade i napao ga. Odmah se svađa pretvorila u krvavi pir. Jovan je pokušavao da mu pobegne, a ovaj je išao za njim i ubadao ga nožem - rekao je svojevremeno za "Novosti" Stevan S.

Inače, porodica Radojčević je kuću u ovoj ulici kupila pre četiri godine, posle dugih podstanarskih godina, nakon izbeglištva iz Hrvatske.

Za Radeta komšije kažu da je preke naravi, ali da bi ovako nešto mogao da uradi, niko od njih nije očekivao.

- On je bio na ratištu, čak je bio i ranjen. Možda su u pitanju posledice toga - zapitale su se komšije u jednom trenutku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije