Malčanskom berberinu preti i doživotna robija: Počinje suđenje za kidnapovanje i zlostavljanje devojčice

J. Ćosin

petak, 29. 05. 2020. u 07:25

Малчанском берберину прети и доживотна робија: Почиње суђење за киднаповање и злостављање девојчице

Ninoslav Jovanović

Pred Višim sudom u Nišu danas počinje proces protiv Ninoslava Jovanovića zbog zlostavljanja M. K. (12)
PRED Višim sudom u Nišu, pripremnim ročištem, danas počinje suđenje Ninoslavu Jovanoviću (47) iz Malče, poznatijem kao "malčanski berberin", optuženom da je 20. decembra prošle godine oteo dvanaestogodišnju M. K. i zatim je deset dana zlostavljao i krio po brdima i napuštenim kućama.

Devojčicu je slučajno pronašao vlasnik jedne stare kuće u selu Pasjača u blizini Malče, ali je Ninoslav tada uspeo da pobegne. Uhapšen je 5. januara na malčanskom groblju u blizini svoje kuće.

Optužnica protiv njega je podignuta krajem marta. Zbog zaštite interesa oštećene, nije saopštena kvalifikacija dela koja mu se stavljaju na teret. Međutim, Jovanović se, kako saznajemo, žalio na optužnicu, negirajući da je devojčicu zlostavljao na način kako je to opisano u optužnici, što je Apelacioni sud odbacio.

Današnjem pripremnom ročištu prisustvovaće, između ostalih i roditelji M. K., koji u ovom procesu imaju status oštećenih, dok će javnost biti isključena, sve do objavljivanja prvostepene presude. Za dela za koja je optužen, Jovanoviću preti najmanje deset godina zatvora, do doživotne robije.

Jovanović je devojčicu oteo na putu do škole. Predstavio se kao novi školski domar i uz ubeđivanje da mu pomogne da nađe školu, namamio je da uđe u auto koji je prethodno ukrao. Čim je devojčica shvatila šta joj se sprema, pokušala je da pobegne, ali nije uspela.

Najpre ju je sakrio u zemunici pored Malče, koju je iskopao znatno ranije, očigledno pripremajući teren za svoje namere, a potom ju je krio u napuštenim kućama u selima između Malče i Knjaževca. Tragovi su nalaženi na mnogim mestima, ali je Jovanović, koji odlično poznaje svaki pedalj ovog kraja, uvek bio "za dlaku" brži od policije. Uhapšen je dva dana pred Božić.

Komentari (3)

Bojan Zvornik

29.05.2020. 08:23

Uuhu, baš mi ga nešto žao. Preti mu doživitna-pa šta? Za ovakve je smrtna kazna.

Petar

29.05.2020. 10:16

Ne moze da dobije dozivotnu , jer delo koje je ucinio i koje mu sa stavlja na teret, na sreću po zrtvu, nije imalo smrtnu posledicu.

Predrag

29.05.2020. 12:12

To ne bih trebalo dovesti u pitanje uopste takvom zlotvoru od coveka i tih 40 godina je malo zbog svega sto je do sada ucinio zbog njih covek prosto pozeli da se vrati smrtna kazna u sistem naseg tuzilastva..

ivan

29.05.2020. 18:27

Da u Srbiji sude postene sudije i da se primenjuje zakon do ovoga ne bi ni doslo,a za ovog monstruma niko ne bi ni znao.Zato sto bi svuda u uredjenoj zemlji on odavno bio na robiji od 40 godina za proslo delo koje je ucinio.

Dalibor

30.05.2020. 20:37

E,kad pocnu ovi "pametnjakovici" da dele robiju,smuci mi se.Za sve sto se objavi idu komentari:"treba smrtna...dozivotna...40god."Pustite strucne ljude da rade svoj posao.Berberin nije ni politicar niti tajkun...niko ne stoji iza njega i bice mu pravedno presudjeno.