U TEŠKOJ saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u selu Ranutovac kod Vranja poginuo je vozač autobusa Branko Mitić (60), iz sela Ćukovac, dok je vozač kamiona M. T. (24), iz okoline Vladičinog Hana, koji je učestvovao u udesu, teško povređen. On je posle zbrinjavanja u vranjskom Zdravstvenom centru prebačen u Niški klinički centar na dalje lečenje.

Nesreća se dogodila, kako nam je potvrđeno u Tužilaštvu, kada je vozač teretnog kamiona, iz zasad nepoznatih razloga, prešao u kolovoznu traku namenjenu za saobraćaj vozila u suprotnom smeru, nakon čega je došlo do direktnog čeonog sudara.

Vozač autobusa je preminuo odmah pošto je prebačen u vranjski Zdravstveni centar. Povrede su bile takve da lekari nisu mogli da učine ništa da mu spasu život.

Autobus "Kavim Jedinstva", kojim je upravljao nastradali Mitić, u trenutku nesreće bio je bez putnika, jer je krenuo po radnike iz treće smene.

DRUGI VOZAČ STABILNO M. T (24), vozač kamiona, smešten je na odeljenje reanimacije Urgentnog centra u Nišu. Svestan je, komunikativan i, zasada, stabilnog stanja. "Novostima" je potvrđeno da u toku dana nije bio životno ugrožen. Ima vidljive povrede glave i lica. (J. Ć.)

Tužna vest o smrti Mitića u rodnom selu Ćukovac ostavila je bez reči meštane ovog kraja. U dvorištu porodične kuće okupili su se rodbina i prijatelji, a sin nastradalog čoveka u suzama je odbio da govori za novine.

Rođak nastradalog Mitića, Slađan Janjić, koga smo zatekli u blizini kuće, ispričao je, za "Novosti", kako ga je veoma potresla vest o smrti brata:

- Domaćin čovek, izgradio veliku kuću, radni vek proveo u "Simpu", a onda uzeo otpremninu i pre godinu dana počeo da radi kao vozač autobusa. Posedovao je sve vozačke kategorije. Za sobom je ostavio sina, koji živi i radi u Nišu, i ćerku, koja je udata u Vranju. Nedavno je dobio unuka.

Rođak nastradalog Mitića, Slađan Janjić

Ljudi koji su se uputili da izjave saučešće porodici kažu da je Mitić trebalo da uskoro ode u penziju.

U Tužilaštvu nam je potvrđeno da su "radnje vozača kamiona" kvalifikovane kao krivično delo - teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.