Nasilnik imao pomagača: Istraga o otmici žene iz Bora

V. Đ.

utorak, 28. 04. 2020. u 10:00

Насилник имао помагача: Истрага о отмици жене из Бора

Brutalno pretučena D. M. bila je vezana u kući usred šume puna tri dana / Foto Ilustracija

Istraga protiv Srđana M. (36) iz Žagubice zbog otmice bivše devojke iz Bora. Zamolio prijatelja da ga vozi. Srđan je gasni pištolj stavljao D. M. u usta uz reči da "njega niko ne ostavlja"

SRĐAN M. (36), iz okoline Žagubice, koji je 21. aprila, uz pretnju gasnim pištoljem, ispred Doma zdravlja u tom gradu oteo D. M. (52), iz Bora, sa kojom je jedno vreme bio u emotivnoj vezi, imao je pomagača, koji, kako saznajemo, nije znao šta će njegov prijatelj da uradi.


Naime, Srđan je svog poznanika zamolio da ga odveze do Žagubice. Usput mu je kazao da zastane kod Doma zdravlja, gde je oteo, brutalno pretukao i nakon toga D. M. ostavio u polurazrušenoj kući, usred šume, gde je nesrećna žena, vezana kanapom, provela naredna tri dana.


- Srđan je prišao D. M. i prislonio joj pištolj uz telo - navodi naš izvor iz istrage. - Onda ju je ugurao, na zaprepašćenje svog prijatelja u auto i kazao mu da vozi. Ovaj je, najpre, odbio, ali je njegov komšija uperio oružje u njega. Momak je, uplašen, dao gas, dok se na zadnjem sedištu odigravala drama.


Srđan je gasni pištolj stavljao D. M. u usta, pretivši joj da "njega niko ne ostavlja". Drug je pokušao da ga odvrati, ali mu je ovaj kazao da vozi i ćuti, "inače će loše proći". Uplašen, vozač auta je nastavio put. Srđan je, za to vreme, sve do mesta između Bora i Žagubice tukao D. M. drškom od oružja, pesnicama i gazio je nogama.


Na određenom mestu, osumnjičeni je kazao prijatelju da zaustavi vozilo da oni mogu da izađu i da ide, zapretivši mu da će ga ubiti ako nekome nešto kaže. Ovaj je dodao gas i pobegao glavom bez obzira, nakon čega je napasnik D. M. odvukao u polurazrušenu kuću. Tu ju je brutalno prebio, govoreći kako nije smela da ga ostavi.


Nakon strahovitog iživljavanja, Srđan ju je vezao i kazao da će je ostaviti u oronuloj čatmari, "sve dok dobro ne razmisli kako se on osećao, jer mu je slomila srce". Nakon toga je otišao u svoju kuću, u selu nadomak Žagubice.


D. M. je naredna tri dana provela vezana, ležeći na zemljanom podu. Kako saznajemo, 24. aprila je nekako uspela da se odveže i pobegne. Lutala je šumom i samo je spletom srećnih okolnosti došla do magistralnog puta. Tu je naišla na radnike koji su bili angažovani na seči šume. Oni su je smestili u kamion i odvezli u bolnicu.


Žena je bila sva u ranama, iscepana. Od straha je jedva mogla da govori. Odmah joj je pružena prva pomoć, nakon čega je Srđan uhapšen zbog krivičnog dela protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje.


Nezvanično, osumnjičeni je na saslušanju negirao da je počinio to delo, ali su ga dokazi demantovali. Na kraju je, ipak, priznao delo, uz opravdanje da mu je D. M. slomila srce i da je želeo da joj se osveti. Nesrećna žena je sada stabilno i pod budnim je nadzorom lekara.


POVREDE


OSUMNjIČENI je ženu strahovito isprebijao i naneo joj povrede po glavi, podlive po telu, oguljotine, modrice i otvorene rane - kaže naš sagovornik. - Pretukao ju je tako da su se i lekari zaprepastili kada su je videli.