POLICIJA je u sredu uhapsila Nišliju I. M. (33) zbog sumnje da je 24. februara, sa više uboda nožem u ruku i grudi, pokušao da ubije N. M. (37) iz Beograda, nanevši mu povrede opasne po život. On je, kako saznajemo, uspeo da dođe do bolnice gde je odmah zbrinut.

Kako saznajemo, I. M. je u ponedeljak došao do stana svoje bivše devojke, a vrata mu je otvorio njen novi momak.

- I. M. je upitao gde je njegova devojka, tu je počelo koškanje, a zatim i svađa. Vređali su jedan drugog, vikali, a onda su se i potukli. U jednom trenutku, I. M. je izvadio perorez i ubo N. M. u levu stranu grudnog koša i nadlakticu - kaže nam izvor blizak istrazi.

Teško povređeni muškarac je uspeo sam da dođe do bolnice, gde je ustanovljeno da je zadobio povrede opasne po život i oporavlja se u Klinici za grudnu hirurgiju KC Niš. Klinički centar je o svemu obavestio policiju, koja je odmah krenula u poteru za napadačem. On je, kako tvrdi naš sagovornik, sutradan pronađen u stanu u kome je živeo.

Iz policije navode da je protiv I. M. podneta krivična prijava zbog ubistva u pokušaju i da će sa krivičnom prijavom biti priveden u Više javno tužilaštvo. Njemu se na teret stavlja krivično delo ubistvo u pokušaju.

- Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Više javno tužilaštvo u Nišu.