MOTIV ubistva Snežane Plašintović (54) i Svetislava Milenkovića (69), zvanog Tisa, koji su usmrćeni u noći između nedelje i ponedeljka u porodičnoj kući u zaseoku Leštar nadomak Jagodine, policija i dalje istražuje i traga za počiniocima. Pretpostavlja se da je Tisa ubijen metkom iz malokalibarskog pištolja, koji su obducenti pronašli u njegovoj glavi, dok je njegova supruga usmrćena najverovatnije oštrim predmetom. Policija i vatrogasci su u utorak pretraživali teren, jer u kući nije pronađeno oružje kojim su likvidirani, a nema čak ni čaure od ispaljenog metka.

Rodbina žrtava, prijatelji i komšije ne mogu da naslute motiv dvostrukog ubistva, ali sumnjaju da su poznavali ubicu ili bar onog kome su otvorili vrata, jer nema tragova provale. Rođaci pretpostavljaju da je u nedelju uveče Tisa otvorio vrata svom ubici, koji je verovatno odmah izvadio pištolj, a da je nesrećni čovek pokušao da pobegne u kupatilo, ali je dobio metak u potiljak. Kada je videla šta se dogodilo, Snežana je počela da beži ka prostoriji u kojoj je bilijarski sto, ali ju je ubica sustigao i zadao joj tri ubodne rane. Rodbina još kaže da joj je sečivo povredilo pluća i srce, a od zadobijenih rana odmah je preminula. Njima je neobično i to što je ubica zvonio na prednja vrata, koja Tisa nikada nije otvarao, jer su kod njega i Snežane svi ulazili iz zadnjeg dela dvorišta, kroz salu za bilijar.

- Taj koji ubija jednim metkom i ubodom noža, nije običan ubica. Najverovatnije su bila dvojica. Tisa je bio veoma snažan i mogao bi da savlada jednog napadača. Nekada je trenirao boks, pa bi lako izašao na kraj sa jednim čovekom. Kako se priča, u njega je pucano s leđa. Zbog toga i pretpostavljam da je prvo ušao poznanik, a za njim ubica - priča komšija Vitomir Milošević.

Tisina i Snežanina prva komšinica Mirjana Stojadinović takođe misli da je u kuću prvo ušao neko ko je dobro znao raspored prostorija.

- Ne mogu da prežalim Snežanu. I Tisa je bio dobar čovek. Često smo se družili. Imali su kamere i alarm, ali ne znam zašto oni nisu radili. Mislila sam da je prodao vikendicu u Bijeli, i da je neko hteo da ih opljačka. Ali, sad čujem da ništa nije odneto iz kuće - kaže Mirjana.

Vitomir Milošević


Tisina rođena sestra Svetlana Milenković rekla nam je da u kući nije bilo premetačine i da je policija našla mnogo novca, što potvrđuje da pljačka nije bila motiv ubistva.

- Još nisam prežalila brata Tomislava, koji je preminuo nedavno. Ne znam kako ću da prežalim i Tisu. Nemam više suza. Milostija je u ponedeljak nekako uspela da uđe u dvorište i kada je videla kako njena jedinica Snežana leži u lokvi krvi, nismo mogli da je smirimo - kroz suze nam kaže Svetlana.


Žrtve: Svetislav Milenković i Snežana Plašintović


MISTERIOZNI KAMEN

JEDAN od komšija sumnja da bi motiv ubistva mogao da bude kamen koji je Tisa pronašao pre godinu dana i koji je nosio na analizu.

- Pričao mi je da misli da vredi pet miliona evra. Verovao je da je reč o meteoritu, i da je njegov gram skuplji od grama zlata. Ne znam da li je baš to našao, ali kada sam ga podigao, bio je četiri puta teži od običnog kamena iste veličine - ispričao nam je jedan meštanin Bresja.