Hteo je da se razvede od Dušice, sin mu je rekao da je umrla. A kada je tražio izvod iz matične knjige umrlih,saznao je da se i dalje vodi kao živa: Kako je otkriven zločin u Bačkom Gradištu

Lj. PRERADOVIĆ

22. 02. 2020. u 11:00

Хтео је да се разведе од Душице, син му је рекао да је умрла. А када је тражио извод из матичне књиге умрлих,сазнао је да се и даље води као жива: Како је откривен злочин у Бачком Градишту

Foto Fejsbuk

Nikola F (26) majku Dušicu F. (55) posle svađe tukao pesnicom do smrti, pa je zakopao u dvorištu

NIKOLI F. (26), iz Bačkog Gradišta, na predlog višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, gde je u četvrtak priveden na saslušanje, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor zbog sumnje da je usmrtio svoju majku Dušicu F. (55). Ova mera izrečena mu je zbog opasnosti od bekstva i okolnosti koje ukazuju na to da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog načina i težine krivičnog dela, koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

Kako u zrenjaninskom Višem javnom tužilaštvu navode za "Novosti", to je rezultat operativnog rada policije u Novom Sadu i Bečeju, urađene ekshumacije tela Dušice F. i preliminarnih rezultata obdukcije.

- Na osnovu utvrđenih činjenica, a posle saslušanja Nikole F., proizlazi da je osumnjičeni neutvrđenog dana maja 2019. godine u Bačkom Gradištu, u porodičnoj kući, prilikom svađe sa majkom, zadao Dušici više udaraca pesnicom po glavi - navode u VJT, i dodaju da je žena usled toga preminula. - U nameri da prikrije krivično delo, telo je zakopao u dvorištu kuće, i o tome šta se dogodilo niko ništa nije znao sve dok slučaj nije otkriven.

Kada je Dušičin muž Dragan, a Nikolin otac, koji je 2017. otišao u Nemačku, počeo da se raspituje o supruzi zbog namere da se od nje razvede i da sklopi brak sa drugom ženom, klupko je počelo da se odmotava. Došlo se do saznanja da je nesrećna žena zakopana u dvorištu u Ulici Šamija Mihalja 31, a policiji je to mesto pokazao sam Nikola, tvrdeći da nije imao novca za sahranu majke i da je zbog toga tako postupio. Osumnjičeni je, međutim, kasnije ispričao da se posvađao sa majkom i da ju je išamarao.


PROČITAJTE JOŠ - Rekao je da je Dušica UMRLA U MARTU, da ju je sahranio u Kuli, nosio je CRNI FLOR. A onda se saznala ŠOKANTNA istina: Nikola majku zakopao u dvorištu navodno nije imao para za sahranu!


Nikola je, kako su ispričali pojedini meštani Bačkog Gradišta, komšijama rekao da je Dušica umrla u martu 2019. i da je sahranjena u Kuli, gde ima rodbinu. Čak je u znak žalosti izvesno vreme nosio crni flor. Ocu Draganu je, međutim, kazao da je umrla u bolnici u Novom Sadu i da su je oni sahranili, ali da on ne zna gde.


Mesto gde je zakopana Dušica F.

- Tek kada je jedan od komšija, na molbu Dušičinog muža, hteo da proveri gde je sahranjena i da mu pribavi izvod iz matične knjige umrlih, došlo se do saznanja da se žena i dalje vodi kao živa - kazao je jedan od komšija.


ZAVRŠIO SAMO OSNOVNU ŠKOLU

MADA je, po tvrdnjama poznanika i komšija, Nikola F. završio samo osnovnu školu u rodnom Bačkom Gradištu, on je na svom fejsbuk-profilu naveo da radi u Kriminalističko-policijskoj akademiji i da je radio u NIS, a kao mesta gde je živeo naveo je Novi Sad i Svihstov u Bugarskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)