KRUŠEVAC - Muškarac R.P.(37)teško je povređen u požaru koji je noćas nešto pre tri sata izbio na splavu na Zapadnoj Moravi u Kruševcu. Kako nezvanično saznajemo, ne isključuje se mogućnost da je u pitanju namerno izazvana vatra u kojoj je splav u Jasici, pozant pod imenom “Stari izvor” praktično poptuno izgoreo.

Pripadniici Vatrogasno-spasilačke jedinice uspeli su da spreče dalje širenje požara. U toku je uviđaj.

Ovo je čak peti požar koji je izbio na teritoriji Kruševca u zadnja 24 sata. Vatrogasno-spasilačke jedinice angažovane su na gašenju tri požara na otvorenom prostoru i jednom požara pomoćnom objektu (silos za skladištenje sitovine za proizvodnju peleta). Prilikom tih intervencija angažovana je 15 vatrogasca-spasioca i 5 vatrogasnih vozila sa opremom.

U 12,17 časova u naseljenom mestu Jablanica, teritorija grada Kruševca, došlo je do požara kojom prilikom je zahvaćena sirovina za proizvodnju peleta (trina), skladištene u silosu. Intervenisali su pripadnici VSJ Kruševac, 9 vatrogasca-spasioca sa 2 vatrogasna vozila i opremom. Požar je likvidiran u 15,45 časova. Nije bilo povređenih lica.