ZBOG težine povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nezgodi u Leskovcu muškarac, sa višestrukim povredama glave, je preminuo, dok je njegova supruga i dalje vitalno ugrožena i za njen život se bore lekari niškog Kliničkog centra.

Ovaj stariji bračni par ozbiljno je povređen kada je na njih naletelo teretno motorno vozilo dok su pokušavali da pređu ulicu. Oni su, na pešačkom prelazu, usled udara i pada zadobili višestruke povrede glave i tela usled kojih su u opasnost dovedeni njihovi životi, saopštilo je leskovačko Osnovno javno tužilaštvo.

Pročitajte još - Nesreća u Leskovcu: Kamion naleteo na stariji bračni par, imaju ozbiljne povrede glave

Kako se navodi u saopštenju, uviđaj su obavili policijski službenici Policijske uprave u Leskovcu, vozač teretnog vozila je alkotestiran, a povređeni su, odmah nakon nezgode, preveženi u leskovačku Opštu bolnicu, ali je muškarac podlegao povredama.

Saopšteno je i to da će tužilaštvo izdati naredbu za obdukciju tela preminulog čoveka, dok je vozaču određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati i on će u zakonom propisanom roku biti i saslušan.

U tužilaštvu ističu da će preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka ove saobraćajne nesreće i obezbeđenja dokaza.

Saobraćajna nesreća se dogodila u sredu, u 12.40 časova, na raskrsnici Bulevara Nikole Pašića i Pop Mićine ulice.