Nisu sačekali da prođe voz: MLADIĆI iz Kucure se VRAĆALI KUĆI iz grada, pa poginuli na pružnom prelazu kod Zmajeva

NovostiOnline/ Lj.P.

nedelja, 09. 02. 2020. u 10:42

Нису сачекали да прође воз: МЛАДИЋИ из Куцуре се ВРАЋАЛИ КУЋИ из града, па погинули на пружном прелазу код Змајева

Foto: D.Dozet

Uviđaj lica mesta obavili su javni tužilac i policija, a putni i železnički saobraćaj bili su obustavljeni do četiri sata
NOĆAS, oko jedan sat, na putu Zmajevo – Kucura, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su poginula dva mladića sa područja Kucure, saopštila je Policijska uprava u Novom Sadu.

Na neobeleženom pružnom prelazu, u automobil koji je vozio dvadesetpetogodišnjak iz Kucure udario je teretni voz na relaciji Novi Sad-Subotica. Vozač je preminuo na licu mesta, kao i njegov sedamnaestogodišnji saputnik i sugrađanin.

Mladići iz Kucure za koje saznajemo da su B.C. i V.O., kako saznajemo, bili su u automobilu „reno senik“, i vraćali kući iz grada. Oni su mladići hteli da pređu prugu, ali navodno nisu sačekali da prođe voz koji im je, prema nezvaničnim saznanjima, signalizirao i pokušao da ih zaustavi, ali nažalost, bezuspešno.

Pročitajte i: Tragedija kod Vrbasa: Dvojica mladića poginuli u udesu na pružnom prelazu

Obojica su preminuli na licu mesta, a njihova tela su preneta u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Uviđaj lica mesta obavili su javni tužilac i policija, a putni i železnički saobraćaj bili su obustavljeni do četiri sata.

Preduzeće „Srbija Kargo“ je danas saopštilo da se udes dogodio noćas u deset minuta pre jedan sat u blizini stanice Zmajevo, kada je tranzitni teretni voz koji je saobraćao iz Makedonije prema Mađarskoj udario u autmobil „reno“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Komina

09.02.2020. 23:09

Saucesce porodicama nastradalih.Mislim da konacno mora da se nadje resenje da se obezbede prelazi.Treba zeleznica uz pomoc republike opstina na kojima se nalaze prelazi da postavi rampe duge gde ne bi mogla vozila da se provuku

alfa...!

10.02.2020. 14:22

@Komina - Malo trezno razmisli,samo kad bi stao ispred znaka stop,danas bi bili svi živi,bahatost je u pitanju...

Milos

10.02.2020. 10:53

Ako pruga nije obelezena ili rampa nije radila,voz je trebalo da stane i da svira pre prelaska puta ..

alfa...!

10.02.2020. 14:19

@Milos - Ljubi te majka teleću glavu bez pameti,voz je trebao da stane,svašta baš svašta...

Marty

11.02.2020. 19:19

@Milos - Koliko vidim po slici svjetlosni signal ne radi uopce. Tako da nisu ni znali ocito da vlak dolazi. Signalizacija zastarijela nije no cudo da seto desava. Moje saucesce obitelji.

Deda Trajko

12.02.2020. 18:26

@Milos - Da trebao je da stane. Posle incidenta gde su ucestvovali voz i autobus donesena je neka vrsta zakona ili cega vec da moraju da stanu ,uspore ...

Mirella

13.02.2020. 15:47

@Milos - U pitanju je bila utrka s vozom. Pokušavali su da budu brzi od voza al se nisu nadali da će put skrenuti na prugu i nisu stigli da prelete prugu prije voza koji je svirao i upozoravao ih.

драгана

10.02.2020. 20:20

Ne može naslov glasiti:"nisu sačekali da voz prođe".U autu je JEDAN vozač. Znači :vozač nije sačekao da voz prođe.Žalosno za momka suvozača koji je kolateralna šteta vozačeve bahatosti i "samouverenosti".