Sa više desetina hitaca koji su ispaljeni u njegov automobil juče je u Zeti teško ranjen Podgoričanin Igor Krstović (35), javnosti poznat kao bezbednosno interesantna osoba od koje je oduzeto skoro 120.000 evra, ali i razno hladno oružje i sumnjiva dokumenta. Pojedini mediji navode i da je u bliskim odnosima sa pripadnicima škaljarskog klana.

Pucnjava se dogodila u naslju Biljače, oko 15 sati, kada je Krstović "mercedesom" prilazio svojoj kući. Napadači su iskoristili trenutak kada je morao da uspori zbog pružnog prelaza i tada su zapucali iz automatskog oružja.

Crnogorska policija odmah je krenula u potragu za džipom "nisan" koji je juče viđen na mestu pucnjave, ali je primećen i ranijih dana kako obilazi mesto na kom se dogodila pucnjava.

Sat vremena kasnije, policija je pronašla zapaljen automobil marke "golf" za koji se sumnja da je korišćen u pucnjavi i prema nezvaničnim informacijama pušku "M70" iz kog je pucano. Forenzičari su izuzeli tragove pronađene na licu mesta i oni su danas poslati na analizu.

U međuvremenu, Krstović je primljen u Klinički centar sa više prostrelnih rana u predelu abdomena, grudi i natkolenice, zbog čega je hitno operisan. Direktor Urgentnog bloka Kliničkog centra, dr Nermin Abdić, kazao je danas "Vijestima" da je Krstović i dalje životno ugrožen, i da je smešten na odjeljenju Intenzivne njege.


U pojedinim medijima pojavili su se navodi da je ranjeni Krstović blizak škaljarskom klanu, što je i "Vijestima", kako pišu, potvrđeno iz više izvora.

Pre dve godine policija je pretresom kuće u kojoj živi zaplenila dva skupocena automobila marke BMW i "mini moris" i 182.450 evra. Među zaplenjenim predmetima našla su se mačeta, kriptovani telefoni, bokseri, dva noža i fasciklu sa kupoprodajnim ugovorima čiji su predmeti nepokretnosti.


DEO EKIPE KOJA JE MALTRETIRALA SPORTISTU


On je bio deo ekipe koja je krajem juna 2017. godine, u buvanskoj diskoteci "Trokadero" maltretirala poznatog crnogorskog sportistu i sina jednog od najviših vladinih funkcionera. Ista ekipa nakon tog incidenta nasrtala je na policiju, ali zbog toga niko nije procesuiran, saopšteno je tada nezvanično.

Pripadnici specijalne policije nekoliko dana kasnije, ušli su u tu diskoteku i pretresli grupu u kojoj su bili Krstović, Milić Minja Šaković... ali ništa od nedozvoljenih predmeta nisu pronašli.


VEZA SA UBISTVOM KALEZIĆA

Konkretno se, kako saznaju "Novosti", proverava da li pokušaj likvidacije Krstovića nadomak Podgorice ima ikakve veze sa ubistvom Veselina Kalezića u novembru 2018. godine. Kalezić je, navodno, operativno važio za vođu podgoričkog ogranka "kavčana", ali za razliku od mnogih egzekucija počinjenih od 2014. godine, kada je izbio rat "kavačkog" i "škaljarskog" klana, ubistvo Kalezića je, policijski, rasvetljeno.

Za zločin su sumnjičeni Podgoričani Rade Popović i Marjan Vujačić. Osim ovog, istražitelji veruju i da su nekoliko meseci kasnije, u aprilu prošle godine, oni ubili i sugrađanina Mila Ilića.