NOVOPAZARAC Nihad H. (22) ubijen je danas petnaestak minuta posle ponoći u restoranu "Divan", na periferiji grada. Njega je, kako se sumnja, hicem iz pištolja ubio vlasnik ovog restorana Adnan A. (42), koji je uhapšen. Mladić je pogođen u stomak, odmah je prevezen u novopazarsku bolnicu, gde je preminuo dva sata kasnije.

U tuči i pucnjavi u "Divanu" ranjena su još trojica Novopazaraca - M. S.(38), B. B. (23) i E. R.(21). Oni su operisani u novopazarskoj bolnici i, kako saznajemo, nisu u životnoj opasnosti.

Oštrim predmetom, najverovatnije nožem, povređen je i vlasnik restorana Adnan A., koji je takođe morao da zatraži lekarsku pomoć. Još jedan mladić, učesenik u tuči lakše je povređen udarcem u predelu glave.

Policija je danas saopštila da je, zbog sumnje da je počinio krivično delo teškog ubistva i nezakonitog posedovanja vatrenog oružja, Adnanu A. određeno zadržavanje od 48 sati, a da su privedeni E. A. i M. P. zbog sumnje da su uklanjanjem dokaza i skrivanjem pištolja iz koga je pucano počiniocu pomogli oko krivičnog dela.


Pročitajte i: Preminula žrtva pucnjave u Novom Pazaru: Vlasnik restorana potegao vatreno oružje nakon tučeNovopazarska policija još nije saopštila kako je i zbog čega došlo do svađe, tuče i potezanja oružja u kafani "Divan", a zbog komplikovanosti slučaja danas je ponovo rađen uviđaj.

Prema nezvaničnim informacijama, ranjeni mladići su duže sedeli u kafani, gde su pili i veselili se. Navodno su u jednom trenutku preterali, a kada je gazda pokušao da ih izbaci došlo je do svađe i tuče koja se na kraju tragično završila. Po drugoj verziji, svađa je izbila zbog muzike, a istraga će utvrditi ko je započeo tuču i ko je prvi potegao oružje.


POZNAT POLICIJI

PREMA nezvaničnim informacijama, Adnan A. i ranije je imao sukobe sa zakonom, uglavnom zbog učešća u tučama i pucnjavama, jedno vreme bio je i u zatvoru. Ubijeni Nihad H. nije imao policijski dosije i prema do sada dostupnim informacijama, reč je o pristojnom momku koji je najviše vremena provodio kod svojih roditelja u Nemačkoj.