SLOBODAN Perišić (53) iz Beograda priveden je u sredu zbog sumnje da je telo svoje majke Stevane Perišić (85) zakopao u garaži porodične kuće na Dedinju. Nesrećna žena preminula je 10. oktobra, a sin je, nakon deset dana čuvanja leša u kući, odlučio da je sakrije jer navodno nije imao para za sahranu.

Policiji ga je prijavila bivša supruga, koja živi u kući pored. Ona je primetila da svekrvu nije videla nekoliko dana. Prema nezvaničnim informacijama, Stevana je bila devizni penzioner i primala je oko 1.700 evra mesečno. Ovo se navodi kao mogući motiv za prikrivanje njene smrti, jer je, navodno, sin želeo da nastavi da dobija penziju.

Pre nego što se odlučio na ovaj stravičan potez, Slobodan je leš držao u krevetu prekriven čaršavom, a kada je počelo da se raspada, odlučio je da ga prenese u kupatilo. Beživotno telo starice položio je u kadu, ledio je vodu u flašama i to stavljao pored. Međutim, kako su dani prolazili, telo se sve više raspadalo i smrad se širio kućom, pa je sin odlučio da leš posle deset dana zakopa u garažu. U ponedeljak je počeo da kopa rupu, kada je bivša supruga, koja živi u susednoj kući, primetila da se nešto čudno dešava. Kaljavog i sa ašovom u rukama zatekla ga je u dvorištu. Kako joj nije odgovorio na pitanje gde mu je majka, odlučila je da u sredu ranom zorom ode u policiju i prijavi ga.

DVE I PO GODINE U KOVČEGU POČETKOM godine telo nepoznate žene u mrtvačkom sanduku pronađeno je u beogradskom naselju Železnik, u kovčegu koji je bio umotan u najlon. Prvi rezultati istrage pokazali su da je u pitanju telo žene koja je umrla pre dve i po godine, a na razgovor je tada priveden njen sin. On je policiji objasnio da nije imao novca da plati sahranu, i da zbog toga nije prijavio majčinu smrt. Na osnovu prikupljenih podataka tužilaštvo je donelo odluku da ne podnosi krivičnu prijavu protiv njega.

Kada su se pripadnici MUP pojavili na vratima kuće u Domentijanovoj ulici na Dedinju, odmah je priznao da mu je majka umrla i da ju je sahranio u garaži. U razgovoru sa policijom tvrdio je da se na taj potez odlučio jer nije imao novca da pogreb obavi na groblju. Kad ga je policija pitala zašto nije zvao Hitnu pomoć da prijavi smrt i traži od nadležnih da se žena sahrani o trošku države, rekao je da nije znao da to može. U toku dana, oko podneva, u pratnji policije iz kuće je odveden na informativni razgovor.

Komšije navode da je Slobodan brinuo o majci koja je bila nepokretna, ali i da je u više navrata znao da ponovi da će je "ubiti, jer više nema snage da se stara o njoj".

- Nismo je videli više od mesec dana, ona je bila veoma stara i bolesna žena - dodaju komšije. - Ne znamo čime se Slobodan bavi, niti da li je ikad nešto radio za svoje 53 godine. Ali ne mogu da verujem da baš toliko nije imao da je morao da je zakopa. Porodica je živela u dve kuće, u jednoj je Slobodan stanovao sa majkom, a u drugoj njegova bivša supruga i njihov sin.U toku dana pripadnici policije obavili su uviđaj. Nakon što je utvrđeno da je telo zakopano, pozvani su grobari koji su iskopali leš. Beživotno telo starice poslato je na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.