Svi ubijeni iz pištolja, tela žena nađena u dvorištu, a muškarca na traktoru?

S. M. JOVANOVIĆ - Lj. TRIFUNOVIĆ

petak, 09. 08. 2019. u 21:47

Сви убијени из пиштоља, тела жена нађена у дворишту, а мушкарца на трактору?

Policija na mestu zločina

Pronađeno četvoro mrtvih u zaseoku Valja Vratna kod Negotina na salašu porodice Kazimirović. Policija istražuje ko je usmrtio Raju (72), njegovu bolesnu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić i sestričinu Draganu

NA salašu u podnožju Jabukovca kod Negotina, između Vratne i Urovice na mestu zvanom Valja Vratna, u petak oko 14 časova pronađena su, kako nezvanično saznajemo, tela poljoprivrednika Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić i sestričine Dragane. Prema prvim nezvaničnim informacijama, njih četvoro su ubijeni iz pištolja, a za zločincem se traga.

Prema nezvaničnim informacijama, pridveden je jedan muškarac, ali se istražuje njegova uloga u masakru.

Do zatvaranja ovog izdanja "Novosti", istraga je još bila u toku, a niko od Jabukovčana sa kojima smo razgovarali nije znao da kaže šta se tačno dogodilo na salašu Kazimirovića. Na mestu ubistva bile su i negotinska i borska policija, kao i nadležni tužilac Višeg tužilaštva iz Negotina, a u poslepodnevnim satima stigla je i ekipa forenzičara iz Beograda. Raja je, navodno, pronađen na traktoru, pored sena, a tri žene u dvorištu.

Inače, u Jabukovcu je pre 12 godina zabeležen jedan od najmasovnijih zločina u Srbiji. Nikola Radisavljević tada je iz lovačke puške ubio devetoro svojih komšija i rođaka, a troje ih je ranio.

PROČITAJTE JOŠ - UŽAS KOD NEGOTINA: Četiri tela nađena u dvorištu, pre 12 godina ovde počinjen do tada neviđen masakr

Kazimirović je, kako saznajemo, živeo sa majkom koja se otežano kretala. Živeo je usamljeničkim životom. Svojevremeno je bio "prizećen" u Miloševu. Ima sina i snaju, koji žive u Beču. Jabukovčani kažu da se ne sećaju da su ih ikada videli.

Kazimirovići su, kako saznajemo, jedna od starosedelačkih familija u Jabukovcu. Raja nikada nije napuštao selo i zemlju, iako je mogao da ode u inostranstvo, kao i mnogi iz ovog kraja. Gajio je stoku, ali se nije potrudio da na salaš uvede struju. Imao je dosta zemlje i traktor, koji je svojevremeno kupio na sajmu u Novom Sadu. Šta se u petak dogodilo i da li se možda nekom zamerio, niko nije mogao da nam kaže, ali se mnogi slažu "da je bio prek i na svoju ruku".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije