POLICAJAC V. Ž. (43), iz Policijske stanice u Mionici, uhapšen je i određen mu je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu iz ove varošice. V. Ž., koji živi u jednom mioničkom selu, tereti se da je od marta do hapšenja, koristeći nezrelost devojčice, s njom stupio u kontakt, a potom počinio nedozvoljene polne radnje.

Devojčica iz Mionice je školska drugarica njegovog sina, i to je, nezvanično saznajemo, bio način da joj se policajac približi, a potom uspostavi kontakt. Navodno, u svom automobilu, često je devojčicu uveče vozio na skrovita mesta u okolini Mionice, a potom činio nedozvoljene polne radnje.


PROČITAJTE JOŠ:
Obljubio dete pa joj pretio da ćuti!

Sve se otkrilo kada je majka primetila da se njena ćerka čudno ponaša. Između ostalog, u mobilnom telefonu deteta pronašla je neobične i eksplicitne poruke, pa je sve prijavila mioničkoj policiji. Poruke su, inače, bile sa nepoznatog mobilnog telefona, čiji vlasnik nije bio zabeležen u njenom imeniku. Na predlog Višeg javnog tužilaštva, saznajemo nezvanično, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Valjevu odredio je pritvor do 30 dana policajcu V. Ž. iz mioničke policijske stanice.

- Iskoristio je, po svemu sudeći, sticaj okolnosti što jedno od njegovo troje dece ide u školu sa tom devojčicom, te joj se tako približio i stekao njeno poverenje - navodi izvor iz istrage. - Prvo je sa njom počeo da se dopisuje SMS-om, a onda su se i sreli. Nakon što je ostvario kontakt s njom, počinio je nedozvoljene polne radnje. Devojčicu je uveče odvozio svojim automobilom na određena mesta u okolini Mionice i tu je, navodno, više puta sa njom imao odnos. Sve to dešavalo se dok je ona bila sama kod kuće, jer je njena majka u to vreme radila u drugoj smeni.


PROČITAJTE JOŠ:
Uhapšen zbog sumnje da je obljubio devojčicu od 12 godina

BRANIO SE ĆUTANjEM

U IZJAVI datoj u istrazi, saznajemo nezvanično, devojčica je rekla da se u policajca zaljubila i da je on nije prisiljavao na intimne odnose, odnosno da je sve bilo dobrovoljno. Policajac se, saznajemo, branio ćutanjem. S obzirom na to da u mobilnom telefonu devojčice, broj sa koga su joj upućivane poruke sa intimnim sadržajem nije bio evidentiran, naknadno je, tokom istrage, otkriveno kome pripada.