Црногорска полиција ухапсила је З.Ж. пунолетно лице, црногорског држављанина, због постојања основане сумње да је починио кривично дело обљуба са дететом. Он се сумњичи да је обљубио дванаестогодишњу дјевојчицу.

-Полиција је, поступајући по пријави Центра за социјални рад, предузела неопходне мере и радње у циљу утврђивања околности наведених у пријави. Криминалистичком обрадом полиција је дошла до сумње да је З.Ж, злоупотребљавајући поверења детета, у једном граду на територији Црне Горе починио ово кривично дело.

О догађају је обавештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву који је наложио да се З.Ж. лиши слободе због постојања основане сумње да је починио кривично дело обљуба са дететом.

Прочитајте још - Обљубио девојчицу (14) са посебним потребама

- Тужилац је за њега донео решење о задржавању у полицијским просторијам до привођењс надлежном судији за истрагу. У циљу заштите идентитета и интегритета лица оштећеног у овом догађају, будући да се ради о малолетној девојчици, ни овог пута нећемо саопштити друге детаље као што су град у којем се догађај десио, пребивалиште осумњиченог, иницијале оштећене малолетнице ни остале податке на основу којих би евентуално малолетна жртва могла да буде препозната а самим тим и додатно виктимизована, саопштила је поводом овог ужасавајућег догађајац Управа полиције Црне Горе.