Darko Šarić postavljao pitanja veštacima

N. B.

četvrtak, 27. 06. 2019. u 06:52

Дарко Шарић постављао питања вештацима

Darko Šarić

Pljevljak se tereti da je oprao 22 miliona evra zarađenih od kokaina

DARKO Šarić, optužen sa još 17 osoba da je oprao 22 miliona evra zarađenih prodajom kokaina, u sredu je pred Specijalnim sudom u Beogradu, postavljajući pitanja veštacima ekonomske struke, ustvrdio da je po osnovu zarada, prodaje "Štampe" i podignutih kredita, imao tri puta više legalno stečenih para na računima svojih firmi od cifre za koju ga Tužilaštvo tereti da je oprao.

On je naveo sve uplate koje su vršene na račun preduzeća čiji je on vlasnik, kao i njegov brat Duško, a kad se sve sabere, kako je kazao, dolazi se do cifre od skoro 57,6 miliona evra. Šarić je insistirao da stručnjaci kažu da li je on unosio ili iznosio novac iz zemlje, na šta je dobio odgovor da su privredna društva koja se spominju u optužnici, a koja je on kupovao, u zemlji. Takođe, kazali su i da nisu našli ni na jedan podatak da je bilo koja novčana transakcija bila sporna, odnosno da nije bila dozvoljena.


PROČITAJTE JOŠ - SUĐENjE DARKU ŠARIĆU Veštaci pred sudom o finansijama


- Možete li da date zaključak da novčani tokovi potiču iz legalnih prihoda - usledilo je naredno pitanje.

- Mi smo utvrdili činjenično stanje na osnovu dokumentacije, a da li je to legalno ili ne, ne bismo se izjašnjavali. Mi smo ukazali iz kojih izvora su vršeni transferi - rekli su veštaci.

- Da li su novčana ulaganja mogla da ugroze ekonomski poredak zemlje - interesovalo je Šarića.

Međutim, sudija Siniša Petrović nije dozvolio da veštaci na to odgovore, uz obrazloženje da će ocenu o tome dati sud.


NEMA ZAMERKI NA VEŠTAČENjE

ODBRANA Darka Šarića nije imala primedbe na nalaz mišljenja komisije veštaka ekonomsko-finansijske struke Gradskog zavoda za veštačenje.

- Komisija veštaka je u svom nalazu i mišljenju na jasan i precizan način opisala i prikazala realne novčane tokove koji su relevantni za činjenični sklop iz optužnice. Novčani tokovi su opisani od njihovih realnih, legalnih izvora, pa sve do legalnog i realnog ulaganja novca u imovinu i kapital u Srbiji - navodi se u dopisu advokata Branislava Popovca, koji zastupa Šarića.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Zoran Kg

27.06.2019. 08:17

Nije se on jedini obogatio na brzinu, ako se ispituje poreklo para ima u ovoj drzavi mnogo njih koji bi trebalo da stanu u red.

PERA AS!!!!

27.06.2019. 09:47

U SEGMENTU DRUSTVO NAPISALI STE DA SVAKI BI TRECI STANOVNIK OTISAO IZ SRBIJE!!! EVO VAM NAJJACI RAZLOG ODLASKA, DAKLE NEOSUDJIVANJE LOPOVA, NARKO DILERA, NEKAKVA ODBRANA DOKAZANIH > ZESTOKIH> MOMAKA NADJACA ZAKON I PRAVNI SISTEM JEDNE JADNE SRBIJE...

Maki

28.06.2019. 04:38

@PERA AS!!!! - Bolje gledaj u svoj tanjir sta si danas jeo i sta ces sutra , nesladi se tudjim mukama . Zbog takvih kao sto si ti lose nam i ide u drzavi , a sa tobom cemo se jos teze oporaviti . Idi kad te molim iz Srbije sto pre , takvi nam netrebaju.

Maki

28.06.2019. 04:41

Daj bre komentatori opametite se malo . Zloba nikom dobro nije donela . I zapamtite Zloba i zavist su stalni grehovi zloban si od jutra do mraka svaki dan . Lopov se gresi samo 2 minuta dok ukrade a vi ste zlobni zauvek!!!!!!0