ZLOČIN NA VIDIKOVCU: Nožem rasporio majku od stomaka do vrata, osuđen na 13 godina zatvora

Novosti Online

12. 03. 2019. u 15:23

ЗЛОЧИН НА ВИДИКОВЦУ: Ножем распорио мајку од стомака до врата, осуђен на 13 година затвора

Mesto zločina Foto: Milena Anđela Mišić Atanacković

Milan Stanković u Ulici vidikovački venac 108 2017. godine ubio majku Zlatu, pa pobegao. Uhvaćen nekoliko dana posle zločina u Pirotu

VIŠI sud u Beogradu osudio je Milana Stankovića na 13 godina zatvora za ubistvo majke Zlate 2017. u stanu na Vidikovcu. On je bio optužen za obično ubistvo, a sudija mu je pridužila pritvor.

Stanković nakon što je nožem rasporio majku od stomaka do vrata, pobegao iz grada, iako je nagovestio samoubistvo u SMS poruci koju je poslao bivšoj supruzi odmah posle krvavog pira.

"Ubio sam majku, a sad ću sebe", pisalo je u poruci na koju Stankovićeva bivša žena nije odmah reagovala, jer je to i ranije radio. Nakon što je u sredu bezuspešno pokušala da kontaktira prvo sa njim, a zatim i sa Zlatom, pozvala je policiju, koja je u stanu na trećem spratu zatekla stravičan prizor.

Kako saznajemo iz izvora bliskog istrazi, sin je majku najverovatnije iskasapio dok su se stojeći raspravljali, a pronađena je u lokvi krvi, sa licem okrenutim ka podu.

PROČITAJTE JOŠ - Uhapšen ubica: Rasporio majku kako bi joj se osvetio za prijavu?

- Zlata je sina prijavila za vikend, kada je došla policija i privela ga u stanicu na Vidikovcu - rekle su tada komšije. - On se u stanici zadržao kratko, tamo je uveravao policajce da se on samo šalio, a da je majka luda i da je preuveličala celu stvar. Kad su ga pustili, on se vratio i vidite šta je uradio. Video sam i njega te noći, opušteno je šetao ispred zgrade, a nisam mogao ni da pretpostavim da je na tako jeziv način ubio majku!

Stanković je uhvaćen nekoliko dana posle zločina u Pirotu.

SVI GA IZBEGAVALI

STANARIMA u Ulici vidikovački venac 108 je bilo čudno i kad su pre nekoliko dana videli majku i sina kako šetaju ispred zgrade i nose kese sa pijace, jer ju je često maltretirao.

- On je policiji odavno poznat, ne samo po maltretiranju, već i po korišćenju narkotika. Svi smo ga izbegavali - kažu komšije.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Vesna

12.03.2019. 17:39

Ubistvo “majke”, ako sudija zna šta znači majka, treba smatrati najtežim zločinom. Ne postoji opravdanje, za bilo koje ubistvo a za ubistvo majke smrtna kazna ili doživotna ( ali doživotna u rudniku, bez prava na dnevno svetlo ), tu nema 13 ili 20 godin, smrtna kazna.

Павле М. Дивнић

12.03.2019. 18:28

Господо из Новости, наслов би траба да гласи: Син наркоман* убио мајку. То много говори и о друштву и о самом акту. Игнорисњетакве чињенице повећава друштвену опсаност а рекација полиције, која се није заинтересовала за душевно здравље човек којипрети маци, је за сваку осуду!