Milan Stanković (36), za kog se osnovano sumnja da je u utorak uveče ubio svoju majku Zlatu (68) u njenom stanu u Ulici vidikovački venac 108, uhapšen je danas u Pirotu.

Stanković je tačnije uhvaćen u podnožju brda Sarlah, blizu srednjovekovne tvrđave Momčilov grad, poznatije kao Kale.


Kako "Novosti" saznaju u trenutku hapšenja, Stanković je bio u polusvesnom stanju, a analize će pokazati da li je bio pod dejstvom opijata ili alkohola. Shodno tome nije ni pružao otpor.


On je odmah pritvoren i očekuje ga dalje procesuiranje. Akciju su organizovali pripadnici MUP-a iz Beograda i Pirota. Istraga će takođe pokazati, kako je u protekla dva dana i noći Stanković dospeo do Pirota, s obzirom na to da nije odavde.


Takođe utvrdiće se i da li je pre skrivanja u šumi podno Sarlaha, eventualno svraćao kod nekog svog poznanika ili "dobavljača" s obzirom na to da je reč o narkomanu.


Brdo Sarlah i tvrđava se inače nalaze na ulazu u Pirot iz pravca Niša kraj tunela ispred skretanja za grad. Ranijih godina Sarlah je bio omiljeno izletište ljubavnih parova, dok je poslednjih "rezervisano" za narkomane, pa ga čestit svet izbegava naročito noću.


Podsetimo, pretpostavlja se da je Stanković nakon što je nožem rasporio majku od stomaka do vrata, pobegao iz grada, iako je nagovestio samoubistvo u SMS poruci koju je poslao bivšoj supruzi odmah posle krvavog pira.

"Ubio sam majku, a sad ću sebe", pisalo je u poruci na koju Stankovićeva bivša žena nije odmah reagovala, jer je to i ranije radio. Nakon što je u sredu bezuspešno pokušala da kontaktira prvo sa njim, a zatim i sa Zlatom, pozvala je policiju, koja je u stanu na trećem spratu zatekla stravičan prizor.

Kako saznajemo iz izvora bliskog istrazi, sin je majku najverovatnije iskasapio dok su se stojeći raspravljali, a pronađena je u lokvi krvi, sa licem okrenutim ka podu.

Komšije koje su reporteri "Novosti" u četvrtak zatekli ispred zgrade u kojoj se desila tragedija, i dalje u neverici komentarišu zločin. Prema njihovim rečima, tragično preminula Zlata je pre nekoliko dana prijavila Milana policiji, zbog maltretiranja.

- Zlata je sina prijavila za vikend, kada je došla policija i privela ga u stanicu na Vidikovcu - priča komšija. - On se u stanici zadržao kratko, tamo je uveravao policajce da se on samo šalio, a da je majka luda i da je preuveličala celu stvar. Kad su ga pustili, on se vratio i vidite šta je uradio. Video sam i njega te noći, opušteno je šetao ispred zgrade, a nisam mogao ni da pretpostavim da je na tako jeziv način ubio majku!

SVI GA IZBEGAVALI

STANARIMA u Ulici vidikovački venac 108 je bilo čudno i kad su pre nekoliko dana videli majku i sina kako šetaju ispred zgrade i nose kese sa pijace, jer ju je često maltretirao.

- On je policiji odavno poznat, ne samo po maltretiranju, već i po korišćenju narkotika. Svi smo ga izbegavali - kažu komšije.